MTI

Elárverezték a Facebook.com doménnév előfutárát

Elárverezték a Facebook.com doménnév előfutárát, a FaceMash.com-ot, amelyet 30 201 dollárért (hatmillió forintért) ütöttek le egy ausztráliai aukciósportálon.

A világ legnépszerűbb közösségi oldalának prototípusát Mark Zuckerberg még 2003 októberében jegyeztette be. A Facebook Harvard Egyetemen üzemeltetett változatán a diáklányokat a fényképeik alapján lehetett összehasonlítani, és szavazni lehetett rájuk, hogy melyik "dögösebb" közülük. Beszámolók szerint Zuckerberg később már nem foglalkozott az oldallal, és miután a webcím 2007-ben ismét szabaddá vált, a jogokat Rahul Jain vette meg.

Az új doménnév-tulajdonos a Facebook születésérül készült, A közösségi háló című film sikerén felbuzdulva határozta el, hogy pénzzé teszi az értékes múltú internetcímet. A kikiáltási ár 8 ezer dollár, a villámár pedig 35 ezer dollár (7 millió forint) volt. Végül az járt jól, aki az aukció végéig várt, az oldalcím ugyanis 30 201 dollárért cserélt gazdát.

A Flippa.com árverési oldal az eladóról mindössze annyit közölt, hogy a bevétel egy részét a szegények ingyenes oktatását finanszírozó indiai alapítványnak ajánlotta fel. A doménnév jelenlegi tulajdonosának kiléte sem ismert, csupán annyi bizonyos, hogy nem a Facebook, és nem is a közösségi portál születéséről készült film forgalmazója, a Sony Pictures áll a titokzatos vevő mögött.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!