Gyurkity Péter

nVidia: jövőre jöhet a Tegra 3

Miközben lassan bővül a család második generációjára épülő mobiltelefonok köre, az nVidia igencsak optimista saját fejlesztése jövőjét illetően - a kapkodásnak azonban nincs értelme, a harmadik változat jövőre jöhet.

A cég vezérigazgatója az elemzők előtt tartott beszédében elmondta, hogy továbbra is bizakodnak az üzletág fellendülésében. Ez persze nem túl meglepő, hiszen ellenkező esetben nem is próbálkoznának, ám érdemes megjegyezni, hogy az első Tegra-alapú hordozható eszközök évekkel ezelőtt jelentek meg, és azóta sem sikerült meglovagolni a hullámokat. Mindez megváltozhat, hiszen lassan, de biztosan szaporodnak a piacra kerülő készülékek.

Ezen készülékek egyike az LG háza táján érkezik majd, várhatóan az Optimus márkanév alatt. A megoldás 4 hüvelykes kijelzőt kapott, amely elülső 8 megapixeles kamerával, microSD- és microUSB-csatlakozóval, 1500 mAh-ás akkumulátorral, valamint az nVidia ikermagos Tegra 2 chipjével érkezik. A szoftveres hátteret az Android operációs rendszer biztosítja, a hivatalos megjelenés pedig a most megjelent pletykák szerint 2011 elején esedékes. További részletek egyelőre nem láttak napvilágot, ám példának kifejezetten jó az okostelefon, hiszen az nVidia főként abban reménykedik, hogy egyre több partner határozza majd el magát hasonló lépésre.

A cég a legutóbbi negyedévben valamivel jobban teljesített, hiszen csaknem 50 millió dolláros bevételre tett szert a Tegra, valamint a PlayStation 3 konzolokban felhasznált RSX-chipek eladásaiból, illetve jogdíjaiból. Ez nyilván nem túl nagy eredmény, ám mégis javulást jelent a korábbi időszakhoz képest, és mindezt azzal magyarázzák, hogy ezen a vonalon tovább tart a fejlesztések beérése, azok megjelenése az egyes termékekben, így ők hosszú távra terveznek. Nagyjából évente jelenne meg az újabb és újabb generáció, ez pedig azt vetíti előre, hogy a Tegra 3 2011 első felében megérkezhet.

Egyelőre azon törik a fejüket, hogy miként tudnák minél több gyártó érdeklődését felkelteni, hogy mindent kihozzanak a második generációból - meglátjuk, a riválisok mennyire hagyják majd ezt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sanyicks #1
    Nembaj majd a tegra 8 az majd elterjed :D