MTI

Megjelent magyarul a Facebook-sztoriról szóló könyv

Megjelent magyarul Ben Mezrich Véletlenül milliárdos - Hogyan született a Facebook című könyve, mely a minden idők legfiatalabb self-made milliárdosaként emlegetett Mark Zuckerberg történetét dolgozza fel egy harvardi kollégiumi szobától egészen a világhírnévig.

A Facebook-sztorit felelevenítő könyv, mely regényes stílusa ellenére a szerző előszava szerint tényeken alapul, eredetileg 2009-ben jelent meg az Egyesült Államokban. Magyar kiadását az Athenaeum Kiadó a könyvből készült Social Network - A közösségi háló című film hazai bemutatásához igazította - mondta el Tegyi Tímea, a kiadó sajtóreferense. Mint Tegyi Tímea kifejtette, a 264 oldalas könyv célközönségét elsősorban az internet és a Facebook aktív használói alkothatják - leginkább a 40 alatti korosztály -, de a közösségi portál kultúr- és kommunikációtörténeti jelentősége, valamint Zuckerberg egyedülálló karrierjének izgalmas története miatt szélesebb körhöz is szólhat.

A kiadó beharangozója szerint a "krimiszerűen pörgő" történet "betekintést nyújt a Szilícium-völgy számítógépguruinak mindennapi életébe, élethűen és egy bennfentes hiteles előadásában kalauzol a Harvard folyosóin, kollégiumi szobáiban és előadótermeiben". Ben Mezrich a történetet tucatnyi interjú, több száz forrásmunka és ezernél is több oldalnyi dokumentum - többek között az alapítók pereskedéséből származó bírósági jegyzőkönyvek - alapján írta meg. Mezrich egyik fő forrását a Facebook társalapítójával, Eduardo Saverinnel folytatott beszélgetései jelentették.

A szerző szintén a Harvardon végzett. Tizenegy regénye közül a Bringing Down The House 63 hetet töltött a The New York Times bestseller listáján. A történetből nagy sikerű film is készült Kevin Spacey főszereplésével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!