Napi Online

A Sony és az EA az Apple célpontjai között?

Az Apple gigantikus cégfelvásárlással akar betörni az igencsak zsíros üzletnek tartott videojáték-piacra - állítja az ilyen játékokra specializálódott CVG internetes portál.

A felvásárlási célpontok között lehet a Sony vagy az Electronic Arts, amelyek bekebelezését 51 milliárd dolláros készpénztartalékából finanszírozná a vásárló. A CVG a Sonyt tartja a legesélyesebb célpontnak, mivel a japán nagyvállalat 2009-ben 40,8 milliárd jen (653 millió dollár) veszteséget szenvedett el és piaci kapitalizációja 40 milliárd dollár, vagyis könnyen beleférhet az Apple büdzséjébe. A hírportál ugyanakkor megjegyzi, hogy a technológiai ágazatra és a médiára koncentráló Kaufman Brothers befektetési bank és tanácsadó cég szerint az EA, a Netfic, sőt akár a Facebook is szóba jöhet felvásárlási célpontként. A Barron's pénzügyi magazin az Adobe Systems vagy a Walt Disney és az Apple lehetséges házasságáról szóló spekulációkról írt.

A találgatások alapja Steve Jobsnak, az Apple vezérigazgatójának célzása, amely a cég legutóbbi gyorsjelentése után hangzott el. E szerint a vállalat új, kecsegtető befektetéseken dolgozik. Hiszünk benne, hogy egy vagy több stratégiai lehetőség áll előttünk, amelyeket jelentős készpénzkészletünkre alapozva kihasználhatunk - mondta az Apple legendás vezére.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!