MTI

Egész Európában terjeszkedni fog a HybridBox

Megkezdi a HomeSys szoftver német nyelvű verziójának németországi, ausztriai és svájci forgalmazásának előkészítését a HybridBox Nyrt. - közölte a tőzsdén lévő társaság a BÉT honlapján.

A termék tesztelése a németországi földfelszíni digitális sugárzású rendszeren DVB-T (Digital Video Broadcasting - Terrestrial) 2010. október 25-én kezdődik meg - olvasható a közleményben. A tesztelés eredményétől függően várhatóan 2010 decemberében kezdődik meg a fenti országokban a kereskedelmi forgalmazás. A HybridBox Nyrt. 100 százalékban tulajdonosa a HomeSys Media Szolgáltató Kft.-nek, amely kifejlesztette a HybridBox médiainformatikai eszközt. A HybridBox Nyrt. ennek továbbfejlesztésére, gyártására és forgalmazására alakult meg 2010 nyarán.

A korábbi tájékoztatás szerint az 510 millió forint jegyezett tőkéjű HybridBox Nyrt. az idén még veszteséges működéssel, 2011-ben viszont már 105 millió forint adózás előtti nyereséggel számol. A társaság becslése alapján 2010-ben az árbevétel 141,8 millió forintot érhet el a hardware és a szolgáltatások értékesítéséből, az értékesítési és működési költségek pedig mintegy 293 millió forintra tehetők. Jövőre egymilliárd forintot meghaladó árbevétellel és mintegy 969 millió forint költséggel számolnak.

A társaság az első két évben elsősorban a készülék értékesítéséből vár bevételt, ezt követően a bevételek a tartalomszolgáltatásból, illetve a rendszer hirdetési felületeinek értékesítéséből származhatnak. Ez utóbbi a cég várakozásai szerint hosszú távon jelentősen meghaladhatja a hardware értékesítés bevételeit.

A társaság részvényeit 2010. szeptember 29-én vezették be a Budapesti Értéktőzsdére. A részvény a pénteki kereskedést 575 forinton, az előző napinál 10 forinttal olcsóbban zárta. A papír eddigi legmagasabb árfolyama 759 forint, a minimuma pedig 500 forint volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #1
    Ez mi is?