Berta Sándor

Skype-kliens Androidra is


Az immár az Android Market rendszerében is elérhető új alkalmazás lehetővé teszi két Skype-felhasználó közötti beszélgetés mellett a chatelést, akár két személy, akár egy csoport több tagja között. Emellett természetesen akár hagyományos telefonszámok is felhívhatók, akár a WLAN-, akár az UMTS-kapcsolatokon keresztül. Bonyolítható továbbá videohívás, valamint rendelkezésre áll a korábbi verziókban debütált azonnali üzenetküldési, fájlátviteli és a képernyőmegosztási funkció is.

A külföldre irányuló hívásoknál elegendő csak a telefonszámot megadni és a beszélgetés az előfizető Skype-számlájának terhére folytatható. A fejlesztők biztosították, hogy a kapcsolati adatok szinkronizálhatók legyenek, így ha valaki az Androidos készülékéről kezdeményez egy hívást, akkor ugyanazokat a neveket és a telefonszámokat találja a címjegyzékben, mint amelyeket a számítógépén tárol.


A Skype használatának feltétele az Android OS 2.1 vagy újabb operációs rendszer alkalmazása. Ugyan az új szoftvert a Google Nexus One mellett csak a HTC Desire és Legend, valamint a Motorola Milestone és X720 modelljein tesztelték, de elvileg az összes Androidos okostelefonra letölthető és telepíthető. A szoftver teljes funkcionalitást és kompatibilitást kínál.

A kliens természetesen ingyenes és igen egyszerű felépítésű. A bejelentkezés után a címjegyzék azonnal elérhetővé válik, így bárki másodpercek alatt kapcsolatba léphet a barátaival és a rokonaival. Azonnal láthatóvá válik, hogy mely ismerős tartózkodik éppen online, ki hívható fel vagy érhető el chaten. Az UMTS-kapcsolaton keresztül bonyolított Skype-Skype hívások esetében a hangminőség kifejezetten jónak, míg a kapcsolat kellően stabilnak mondható.

A fejlesztők megjelentettek egy videót, amelyben Mark Douglas termékmenedzser mutatja be az új verziót. A szakember hangsúlyozta, hogy ezzel a lépéssel a Skype immár mindhárom legnépszerűbb okostelefon operációs rendszeren (Apple iOS, Symbian, Android) elérhető. Douglas ezenkívül kifejezetten dicsérte a Google operációs rendszerét, mondván az nagyon gyors és rendkívül népszerű.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sathinel #4
    "Douglas ezenkívül kifejezetten dicsérte a Google operációs rendszerét, mondván az nagyon gyors és rendkívül népszerű. "

    Aha. A hivatalos oldalukon meg minimum 1 éve már kérik hogy csinálják meg androidra, de szartak rá. Most hogy látják menni fog hirtelen elkezdték csinálni. Persze iphone-ra volt csak normális azok meg verték a nyálukat rá. Persze erről nem igazán beszélnek gondolom.
  • bm823 #3
    Megy az csak froyo kell neki. Az már egy más kérdés, hogy mikor lesz hivatalosan is 2.2-es android SGS-re...
  • lalakov #2
    Basszus ezt mar nagyon vartam, erre nem megy SGS-en.:-((
  • strogg #1
    Motorola milestone+android 2.1updt1= hibátlan működés