HENT hírlevél

Az USA gyorsítja a kalózoldalak elleni fellépést

Gyorsított eljárás keretében intézkedhetne az amerikai Igazságügyi Minisztérium a szerzői jog által védett tartalmakat illegálisan terjesztő weboldalakkal szemben egy, a szenátus elé frissen beterjesztett törvényjavaslat szerint. A jogszabálytervezet az USA területén kívül üzemeltetett kalózoldalakkal szemben is megkönnyítené a fellépést.

Demokrata és republikánus képviselők nyújtották be az amerikai szenátus elé azt a törvénytervezetet, amely kalózfájlokat és hamis termékeket terjesztő honlapok elleni fellépést hivatott segíteni. Az illegális weboldalak az engedély nélkül terjesztett filmektől kezdve a hamis gyógyszerekig a legkülönfélébb termékeket kínálják a látogatóiknak. A tervezetet benyújtó szenátorok közleményükben kiemelték, a globális kereskedelem egyik fő mozgatórugója az internet, amely összekapcsolja a világ különböző pontjain elérhető termékeket és szolgáltatásokat a fogyasztókkal.

A képviselők hangsúlyozták ugyanakkor, hogy az internet jelentette gazdasági előnyöket nem csak a legális kereskedők, de a bűnözők is kihasználják. Kalóz és potenciálisan veszélyes hamis termékeikkel az illegális kereskedők dollármilliókat vesznek ki a jogtulajdonosok, a gazdaság és a fogyasztók zsebéből. A szenátorok szerint az általuk benyújtott törvénytervezet a hamisítás elleni harc eredményessége érdekében létfontosságú.

A javaslat biztosítaná az Igazságügyi Minisztérium számára, hogy gyorsított eljárással intézkedhessen az illegális weblapokkal szemben. A javaslat szerint az Igazságügyi Minisztérium illetékesei polgári jogi eljárás keretében ideiglenes intézkedésért folyamodhatnak a bírósághoz, amelynek birtokában kérhetik az érintett, illegálisnak tekintett weboldal internetszolgáltatásának megszüntetését. Az Egyesült Államok területén kívülről üzemeltetett weboldalak esetében a jogszabály felhatalmazná a legfőbb ügyészt, hogy a bíróság által meghozott ideiglenes intézkedést az illetékes szolgáltatókhoz eljuttassa.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asdasdasd #10
    A TPB is állandóan költözik, mert az ISP-knek nem éri meg kiállni mellette.
  • asdasdasd #9
    Gondolom értesítik a szolgáltatót, azt ha az sokat kötözködik, akkor az adott bíróságon pert indítanak.
    Esetleg csökkentik az USA felé a sávszélességét..., van pár módszer.
  • Mike at home #8
    És? USA-n kivül ha leszarják amit határoznak, mi lesz? Terroristának titulálják azt az ISP-t vagy azt az államot? Vagy az USA-nak az egész Földre kiterjedt jogai vannak, és beleszólhat más, szuverén államok belügyeibe?
  • Grab0 #7
    "Az USA gyorsítja a kalózoldalak elleni fellépést"

    Igen és így talán 2036-ra akár még sikerül is bezárniuk majd a három legnagyobb torrentportált a thepiratebay.org-ot .. az isohunt.com-ot és a btjunkie.org-ot , helyette meg majd nyílik 300 új "legnépszerűbb" torrent portál (csak a legnépszerűbbek persze)
  • keysersoze #6
    Az Egyesült Államok területén kívülről üzemeltetett weboldalak esetében a jogszabály felhatalmazná a legfőbb ügyészt, hogy a bíróság által meghozott ideiglenes intézkedést az illetékes szolgáltatókhoz eljuttassa.

    Tehát magyarul jogukban állnak küldeni egy "lécci lécci, szűntesd meg, jó?" levelet a külföldi ISP-nek, amit az röhögve leszar. Van értelme... ^^
  • kadar1 #5
    Aki eddig is letöltötte , az ezek után se fogja megvenni. Az emberek nagy része így van vele.Aztán ezek atommal is szórhatják ,akkor se érnek el semmit .
  • Grab0 #4
    Megint adtak a sz*rnak egy jókora pofont.
  • Pares #3
    Az én zsebemből egy fillért nem húzott még ki ez az ún. "illegális" fájlmegosztó rendszer, ellentétben az állammal.
  • amitakartok #2
    "...dollármilliókat vesznek ki [...] a fogyasztók zsebéből."

    Aki van olyan hülye, hogy illegális cuccért még fizessen is, az meg is érdemli.
  • Rotyoka #1
    Úgyse tudnak ezzel mit csinálni, kár erőlködni