Gyurkity Péter

Vízálló telefonnal térne vissza a BlackBerry

A TCL dobja a fizikai billentyűzetet, ezzel csábítanák vissza a felhasználókat.

Az elmúlt hetekben többször is felmerült, hogy a kínai TCL két új BlackBerry készüléket mutatna be, ezek közül azonban most az egyikről további részletek láttak napvilágot, így lassan kialakul az ezzel kapcsolatos végleges képünk. A jelek szerint a vízálló külsőre és a teljes előlapot lefedő kijelzőre fókuszálnak.

Ez utóbbi kitételt persze idézőjelek közé is rakhatnánk, hiszen nem arról van szó, hogy száműzik az előlapi keretet (ami mostanában egyébként divatos megoldásnak számít), hanem a régi, megszokott fizikai billentyűzet eltűnése számít itt fontos fejleménynek. Az IP67-minősítésnek megfelelő külső ezzel egy időben ellenállna a víznek és a pornak, ami a családon belül most először válna elérhetővé. Az Android operációs rendszert futtató okostelefon ezzel különböző időjárási viszonyok között is gond nélkül használható lenne, bár azért hosszabb víz alatti tartózkodásról nincs szó a lehetőségek között. Emellett az akkumulátor méretéről tettek még említést, amely állítólag kellően hosszú üzemidőt biztosítana.

A TCL egyik vezetője arra számít, hogy még az Apple és a Samsung készülékeit használók egy része is váltani fog, ami kissé túlzott optimizmusnak tűnik. A 2 napon át tartó használat, valamint az egyes források szerint a DTEK 60 típusra hajazó dizájn valószínűleg nem fog komolyabb tömegeket megmozgatni, különösen úgy, hogy a hardverről egyelőre csak bizonyos sejtések állnak rendelkezésünkre – eszerint a nemrég kiszivárgott BBD100-1 lehet a szóban forgó készülék, amely a Snapdragon 626 chipre, 4 GB memóriára, valamint az 1080p felbontásra épülne.

Az IFA alatt várhatóan további részletek derülnek majd ki, hiszen a gyártó jelen lesz a rendezvényen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    áá, ne már. pont a billenyű volt a legjobb része. így csak egy tucatmobil.