MTI

A jövőhéten mutatják be a RIM táblapécéjét

BlackPad néven várhatóan a jövő héten mutatják be Research In Motion (RIM) kanadai távközlési vállalat iPad rivális táblapécéjét.

A The Wall Street Journal című amerikai gazdasági napilap információi szerint az Apple táblagépénél mintegy 7 centiméterrel kisebb, 17,8 centiméter képátlójú kijelzővel rendelkező, kamerával egybeépített eszközt elsőként egy San Francisco-i fejlesztői konferencián láthatja meg a szakmai közönség. Az Apple gyakorlatától eltérően a RIM táblagépét nem a Blackberry okostelefonhoz fejlesztett legfrissebb operációs rendszerrel, hanem a QNX Software Systems új szoftverével látják el. A BlackPad várhatóan a negyedik negyedévtől kerülhet kiskereskedelmi forgalomba.

A Gartner piackutató szerint a Blackberryk globális piaci részesedése egy százalékot veszítve 18 százalékra esett vissza az okostelefonok piacán 2010-ben. Ebben a szegmensben korábban egyeduralkodó RIM elsősorban az Apple készülékei és a Google Android operációs rendszereit használó okostelefonok miatt néz egyre erősebb verseny elé, miközben a Microsoft is elismerte, hogy gyártói partnereivel iPadhez hasonló készülék fejlesztésén dolgozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!