MTI

Amerikai állampolgár lett Linus Torvalds, a Linux atyja

Linus Torvalds, a Linux számítógépszoftver finn kidolgozója az Egyesült Államok állampolgára lett.

A Helsingin Sanomat című finn lap keddi száma szerint maga Torvalds közölte velük emailben, hogy az elmúlt héten megkapta az állampolgárságot. Azt egyelőre nem tudni, hogy ezzel együtt szülőhazája állampolgára is marad-e. Torvalds a kilencvenes években Helsinkiben fejlesztette ki a Linuxot. Az operációs rendszer elsősorban amiatt lett népszerű, hogy a Microsoft Windowszal ellentétben szabad szoftver, és minden felhasználó továbbfejlesztheti.

Torvalds feleségével és kisgyermekével 1997-ben költözött Kaliforniába, 2003-ban pedig az Oregon állambeli Portlandbe, ahol a Linux továbbfejlesztésén dolgozik. Miután 1997-ben részesedést kapott két Linux-vállalkozásból, többszörös milliomossá vált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BlackRose #7
    Nem jól tudod... az USA-ban a kettős és akár többszörös állampolgárság mindég normális dolog volt és lesz is... az USA az emigránsok országa és általában az állam azt akarja, hogy honosítsd magad, amikor huzamosabb ideje élsz ott (pl. normális dolog, hogy rámutatnak a honosítással járó előnyökre stb.), ez ugye nehezen lehetne elképzelhető, ha nem ismernék el a kettős állampolgárságot.
  • bvalek2 #6
    Senki nem nyúlt le semmit, ez a Gnome, be lett rajta állítva a Mac OSX stílus. De ezen kívül tucatnyi más ablakkezelő van Linuxra, választhatsz teljesen egyedit is, ha egyáltalán nem akarsz hasonlítani a kommersz oprendszerekre.
  • bvalek2 #5
    "Azt egyelőre nem tudni, hogy ezzel együtt szülőhazája állampolgára is marad-e."

    Hát sajna ez az MTI bulvárszínvonal. Lehet tudni. Amikor Linus aláírta, akkor lemondott minden más országba érvényes állampolgárságáról, mert az Egyesült Államok nem ismeri el a kettős állampolgárságot. Ez persze csak az USA-ban érvényes, Finnországban külön kell(ene) nyilatkoznia róla. De mivel nagy valószínűséggel nem tette meg, a finn hivatalok szerint finn-amerikai kettős állampolgár, az amerikai hivatalok szerint csak amerikai.
  • jAMEsbAUd #4
    Borzaszto tehetseg kellett a MacOSX kinezetenek a teljes lenyulasahoz.
  • HADOPILUZER #3


    Mi az a Microsoft Windowsz?
  • drwho #2
    "Az operációs rendszer elsősorban amiatt lett népszerű, hogy a Microsoft Windowszal ellentétben szabad szoftver, és minden felhasználó továbbfejlesztheti."

    Nem azért, de egy IT-vel foglalkozó weboldalon ennél szabatosabb megfogalmazást várnék el. Ez mondjuk a Nőklapjában _esetleg_ elmenne...
  • Narxis #1
    Éljen! :)