SG.hu

Megjelent a SUSE Linux Enterprise Server 12

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise Server 12. A megbízható, jól méretezhető és széles körben támogatott vállalati szerverplatform segítségével a vállalatok hatékonyan telepíthetnek és kezelhetnek nagy rendelkezésre állást igénylő IT-szolgáltatásokat fizikai, virtuális és felhőkörnyezetekben egyaránt. A friss kiadás legújabb fejlesztései tovább növelik a rendszerek működési idejét (uptime) és javítják az üzemeltetési hatékonyságot.

"A vállalatok számára komoly anyagi veszteséget jelent, ha valamilyen hiba miatt kénytelenek megszakítani tevékenységüket. A SUSE vizsgálata szerint a szervezetek háromnegyede fontos célkitűzésnek tekinti a vállalati számítógépes rendszerek állásidejének kiküszöbölését, ugyanakkor 89 százalékuk számít leállásra a legfontosabb informatikai szolgáltatásaik esetében. A SUSE Linux Enterprise Server 12 hatékony támogatást nyújt az állásidő minimalizálásában” – mondta el Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A SUSE felmérésében a válaszadók több mint fele (54%) jelezte, hogy jelenlegi stratégiájának végrehajtásától az informatikai rendszerek állásidejének jelentős csökkenését várja. A megkérdezettek további 17 százaléka is rendelkezik már hasonló stratégiával, de még nem látott hozzá annak megvalósításához. Az említett stratégiák kulcsfontosságú elemei közé tartozik a hardverek (55%), az alkalmazások (42%), valamint az operációs rendszerek (34%) frissítése vagy lecserélése.

„Az iparágban megfigyelhető tendencia szerint egyre többen költöztetik Linux rendszerekre a működés szempontjából nélkülözhetetlen szolgáltatásokat, és ez a trend várhatóan a jövőben is folytatódik. A SUSE Linux Enterprise Server 12 moduláris kialakítása, valamint a teljes rendszervisszaállítást és a működés közbeni kernelfrissítést is magában foglaló üzleti kritikus funkciók segítenek orvosolni az ügyfeleknél jelentkező kihívásokat, továbbá hozzájárulnak a Linux terjedésének felgyorsulásához" – nyilatkozta Al Gillen, az IDC szerverekért és rendszerszoftverekért felelős alelnöke.

A rendszerrel együtt elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise Virtual Machine Driver Pack legújabb kiadása, amely a Windows virtuális gépek teljesítményét javítja a Linux hostokon, és most már a Windows Server 2012 R2 és Windows 8.1 kiadásokat is támogatja. Friss változat jelent meg a SUSE Linux Enterprise Desktop termékből is, amely magában foglal minden szükséges funkciót a hatékony irodai munkához. A termékcsalád új elemének számító SUSE Linux Enterprise Workstation Extension pedig azt teszi lehetővé, hogy a szervezetek teljes értékű fejlesztői vagy rendszergazdai munkaállomásként használják a SUSE Linux Enterprise Server rendszereket.

A SUSE Linux Enterprise 12 termékcsalád kiadásával egyidejűleg a vállalat frissítette SUSE Customer Center névre hallgató ügyfélportálját is, amely egyszerűbbé teszi az ügyfelek számára az előfizetések kezelését, a frissítések és hibajavítások elérését, valamint a SUSE ügyfélszolgálatával folytatott kommunikációt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • verge175 #1
    "...működés közbeni kernelfrissítést"
    Na es ezt hogy?