SG.hu

Alig tíz perc alatt telepítettek egy teljes OpenStack infrastruktúrát

Gazdasági versenyhelyzetben működő szervezeteknél egyáltalán nem mindegy, mennyi időbe telik üzembe helyezni egy új megoldást. A nyílt forráskódú megoldásokat fejlesztő és kiegészítő vállalatok ezt az elvárást is szem előtt tartják munkájuk során. Ennek a törekvésnek biztosít játékos megmérettetést az OpenStack Summit konferenciákon szervezett verseny, ahol a leggyorsabb telepítést díjazzák, illetve további pluszpontokkal jutalmazzák a legújabb technológiák használatát.

Az első Rule the Stack megmérettetést tavaly rendezték Atlantában, és még ugyanebben az évben megszervezték a második vetélkedőt a Párizsban tartott konferencián. Legutóbb Vancouverben küzdhettek meg egymással a versenyzők, és mindhárom alkalommal a SUSE mérnökei szerezték meg el az első helyezést.

Az idei győztes Dirk Mueller lett, aki a KIWI rendszerképkezelő segítségével olyan szoftvereszközt hozott létre, amely minden szükséges elemet magában foglalt előtelepítve, és képes volt menet közben konfigurálni a programot. Ezzel összesen 9 perc 6 másodperc alatt telepített minden szükséges összetevőt. Az új technológiák használatáért kapható bónuszoknak köszönhetően azonban a végeredmény negatív lett, így egész pontosan mínusz 10 perc 17 másodperccel végzett.

A második helyezést szintén két SUSE szakember, Adam Spiers és Vincent Untz érte el, akik a SUSE OpenStack Cloud Admin eszköz segítségével végezték el a feladatot 23 perc 17 másodperc alatt, ami a bónusz pontok figyelembe vételével 10 perc 17 másodpercnek számított. Az eredmények a szakmai elismerésen kívül fontos visszaigazolások a SUSE számára, hiszen a vállalat folyamatosan azon dolgozik, hogy minél egyszerűbbé tegye ügyfelei számára a legmodernebb nyílt forráskódú megoldások bevezetését és használatát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!