Napi Online

Makacs a Dell, de még makacsabb a HP

A hétvégén sem csitult a küzdelem az adattárolási szolgáltatásokat nyújtó 3Par Inc.-ért: a társaság vezetősége értesítette a Dellt, hogy pillanatnyilag a Hewlett-Packard legújabb, kétmillió - részvényenként 30 - dolláros ajánlatát kívánják elfogadni.

Ez azt jelenti, hogy a Dellnek három munkanapon belül ellenajánlatot kell tennie, ha versenyben akar maradni a cégért. Az alku augusztus 26-án kezdődött, amikor a Dell 1,25 milliárd - részvényenként 18 - dollárt kínált a 3Parért, amit a HP a múlt héten részvényenként 24 dolláros ajánlattal kontrázott. Versenytársa erre 24,30-cal válaszolt, ám a HP még aznap 27 dollárra emelte ajánlatát. A Dell gyorsan jelezte, hogy tartja a tétet, erre jött a hét végén a világ legnagyobb pc-gyártójának még nagyobb ajánlata.

A Dell értesülések szerint lemondott az adatközpont-szolgáltató cég megszerzéséről. A szándékot, miszerint le akarja zárni a vállalatok egyesítéséért folytatott ügyletet, maga a 3Par közölte. A HP friss ajánlata több mint háromszorosan haladja meg a 3Par licitháború kirobbanása előtti árfolyamát.

A 3Par papírjai pénteken 32,46 dollárig drágultak, mivel a befektetők a csata folytatódására számítanak - a Wall Street Journal pénteken idézett egy az ügyhöz közel álló személyt, aki szerint a Dell el akarja húzni az alkudozást. A MarketWatchnak nyilatkozó elemzők egy része szerint a HP túl sokat ajánl a kiszemelt cégért, egyesek úgy vélik, bizonyítani akarja, hogy az elküldött Mark Hurd vezérigazgató nélkül is ereje teljében van. A 3Par 2007-es tőzsdére vitele óta nem volt nyereséges és mindössze 194,3 millió dollár árbevételt ért el legutóbbi pénzügyi évében, ám sokak szerint technológiája - amely az adattárolás új, hatékonyabb módját kínálja - megéri az ajánlott árat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!