HENT hírlevél

Könyveket tartalmazó magyar kalózhonlapot csuktak be

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a több mint ezer jogvédett, többségében igen népszerű magyar nyelvű könyv letöltését lehetővé tévő e-konyvtar.com ellen járt el.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése (MKKE) értesítés alapján szerzett tudomást arról, hogy a e-konyvtar.com címen illegális honlap működik, amely több mint ezer jogvédett, többségében igen népszerű magyar nyelvű könyv letöltését teszi lehetővé a jogtulajdonos szerző, kiadó, ügynökség engedélye nélkül. Hónapokon keresztül, körülbelül 1110 mű volt letölthető a honlapról, ezzel kárt okozva a szerzői jogtulajdonosoknak. Az értesülést követően, az MKKE igazgatója levélben szólította fel mind a magyar nyelvű honlap anonim üzemeltetőjét, mind a honlap amerikai szerverének a tulajdonosát, hogy szüntessék meg a honlap működését.

A felszólító levél hivatkozási alapjául az szolgált, hogy a honlap üzemeltetői nem állapodtak meg sem a szerzőkkel, sem a kiadókkal a szerzői jog által védett könyvek szabad felhasználásáról, ingyenes közléséről, így megsértették szerzői jogaikat, , amely a magyar és az Egyesült Államok jogrendje szerint is büntetendő cselekmény. A felszólítás célba ért: az amerikai szerver tulajdonosa először a regisztráció lehetőségét, majd a honlap elérhetőségét, működését szüntette meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • polarka #17
    Szted.
    A "szakkönyv" talán helytállóbb lenne arra, amit én keresek.
  • Polemius #16
    Nem attól igényes egy könyv, hogy tudományos témában íródott.
    Láttam (meg olvastam) én nem egy ilyet, ami meglehetősen igénytelen volt. Tartalmilag.
    Volt köztük amúgy nagyra tartott és népszerű kutató szerzeménye is.
    És viszont: az irodalom ponyvának titulált szeletében (mely egyébként része a szépirodalomnak) is van nem egy irodalmi remekmű.
  • polarka #15
    Pffff... Komám! Ejj de nagyot tévedett...
  • polarka #14
    Pont hogy azok nem kellenek. Hiszen (mint írtam, de látom sokaknak nehezére esett az értelmezés), olyan online ingyenes könyvtárat keresek, ahol nemcsak a mindenféle igénytelen könyvek az elérhetők, hanem mondjuk tudományos könyvek is. Felőlem szépirodalom is lehet mellettük...
  • Zoleeca #13
    Pfff... hát barátom, te sem olvastál el egy kötelezőt sem...
  • Merces #12
    ... már csak egy lépés és bezárják a könyvtárakat, meg betiltják a könyveket is.......
  • winnie #11
    ponyvákat keresel? google.com. rengeteg van.
  • okosan gyerekek #10
    objektív vonatkozási igénnyel a második tagmondatod predikátumát -- és azzal tartalmilag megegyező -- kijelentést ne tegyél, mert jár érte a pofánverés! ;)
  • polarka #9
    Vki tudna ajánlani ilyen ingyenes könyvtárat? Ahol nem csak a szépirodalom szennyei vannak.
  • zsoltrex #8
    Lesz meg mas es sokkkal jobb oldal is. Amugy nem csodalkozom, nagyon dragak a konyvek, es legtobb esik szet, ha felig kiolvastam. Sokkal olcsobban is adhatnak. A szerzok, meg a nyomda keveset kap, a forgalmazok meg egy rakasat. Elhaladtuk azt a kort, mikor egy falu teljes kecskepopulacioja egy konyv araval vetekedett.