MTI

A HP megvásárolná a 3PAR adattárolórendszer-forgalmazót

Az amerikai Hewlett-Packard számítástechnikai konszern licitversenybe bocsátkozott a Dell vállalattal a 3PAR Inc. adattároló technológia vállalat megvásárlására.

A HP 1,6 milliárd dolláros ajánlata egyharmadával múlja felül a Dell által az elmúlt héten tett ajánlatot. A 3PAR megszerzésére indult vetélkedés a legújabb fejleménye a fejlett technológiai vállalatok körében a rekord magas szintre emelkedett forgóeszköz készleteknek köszönhetően megindult merger- és akvizíciós hullámnak, amelyet az Intel által a McAfee-re tett 7,68 milliárd dolláros ajánlat fémjelez.

A HP ajánlata részvényenként 24 dolláros árfolyamnak felel meg, szemben a Dell 18 dolláros ajánlatával. A Dell ajánlata előtt a 3PAR részvénye 6,95 dolláros árfolyamon állt. A HP ajánlatának ismeretében pedig a New York-i nyitás előtt a tőzsdén kívüli kereskedelemben már 24,60 dollárra szökött fel az árfolyam. A Dell részvénye 0,3 százalékkal emelkedett, a HP részvénye pedig egy százalékkal csökkent. A Dell és a HP fő tevékenysége a személyi számítógépek és notebook gépek gyártása, de mindkét vállalat profitálni kíván a vállalati szektor növekvő adattárolási központ beruházásaiból.

Az 1999-ben alapított 3PAR vállalati adatkezelés optimalizálására alkalmas élvonalbeli technológiai rendszereket gyárt. Berendezései és szolgáltatásai az EMC adattároló rendszereket gyártó óriásvállalat, a japán Hitachi, valamint a HP és IBM termékeinek támasztanak versenyt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!