MTI

Korszerűsíti az utastájékoztatást a Nógrád Volán.

Uniós támogatással, összesen 335 millió forintos beruházásban korszerűsíti utastájékoztatási és forgalomszervezési rendszerét a Nógrád Volán Zrt., a fejlesztések a megye hat városában valósulnak meg.

A zrt. 318 millió forintot nyert a programhoz az Új Magyarország Fejlesztési Terv Észak-Magyarországi Operatív Programja (ÉMOP) pályázatán, 17 millió forintot önerőből biztosít. A balassagyarmati és a szécsényi autóbusz-állomásokon központi vezérlő berendezés telepítésével újítják meg az utastájékoztató rendszert, így kijelzik majd a pontos időt, megtörténik a pályaudvarok hangosítása, és nagyméretű LCD kijelzőn jelenítik meg a menetrendi információkat.

Balassagyarmaton és Szécsényben emellett kerékpártárolókat is építenek, környezetükben pedig megújítják a zöldfelületeket. A Nógrád Volán Zrt. a megye mind a hat városában fejleszti a szolgáltatást, a frekventált autóbusz megállóhelyeken kijelzőrendszereket telepítenek, amelyek GSM kapcsolatban állnak majd a központi felügyelő rendszerrel. A társaság állományába tartozó 187 darab autóbuszba GPS alapon működő jármű- és flottakövető rendszert építenek ki, a belső utastájékoztatást a fedélzetre szerelt mobil eszközökkel oldják meg.

A fejlesztéseket 2011. június 30-ára valósítják meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FoodLFG #3
    Minek ? Hogy összeszarja, meg hogy szétbassza a sok cigány ?
  • szombi #2
    gondolom vécé, csomagmegőrző továbbra sem lesz...
  • BakoSanyi #1
    187 db GPS + LCD kijelzők = 335 millió forint.

    Remélem, hogy ebből az összegből az igazgató úr majd félre is tud tenni 1-2 balatoni nyaralóra valót :))