MTI

Elindult a fővárosi közlekedési mobiljegy próbaalkalmazása

Elindult a budapesti közlekedési mobiljegy, azaz a Fővárosi Integrált Viteldíjbeszedési Elektronikus Rendszer (FVR) első fázisa - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

"A fővárosi közlekedési mobiljegy a budapesti közösségi közlekedésben használható jegyek, bérletek mobilapplikáción keresztül megvásárolható formája", első lépésként a 100E jelű reptéri járatra lehet megváltani - írták a közleményben. Az applikációt használó utasokat nem terhelik plusz költségek, a mobiljegy ugyanannyiba kerül, mint a hagyományos jegy. Nem "váltja le" a jelenlegi papírjegyeket és bérleteket, csupán egy új értékesítési csatornát jelent. A rendszer használatáról a bkk.hu/mobiljegy oldalon lehet tájékozódni - írták.

A BKK az előzményekről felidézte, hogy a fővárosi mobiljegyről szóló megállapodást április 10-én írta alá Pintér Sándor belügyminiszter és Tarlós István főpolgármester. Annak bevezetését az FVR részeként, annak első fázisaként, a BKK-val együttműködve a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. valósítja meg a szolgáltatáshoz kapcsolódó viszonteladók applikációja segítségével.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ReszegKoldus #4
  Nekem a RIGO jobban tetszene.
 • esztyopa #3
  Mindjárt nem tűnik *fikázásnak*ha körülnézel.és meglátod,hogy egyszerűen nincs elég,megfelelően képzett,tapasztalt informatikus a magyarországi informatikai /lázasan fejlesztett/ rendszerek tömegeinek üzemeltetéséhez.
  /Lásd -bankok,egészségügy,közönségszolgálat,stb./
 • SANTANTICA #2
  Hát ebből megint a szokásos fikázás lesz.
  /Mert Mi - magyaros virtussal azt is fikákázzuk ami jó, ami működik/
  Ne zavarja a döntéshozókat, a 444, index stb uszító fikázása mert ez csak az arra agyilag azon a szinten lévők kaphatóak és befolyásolhatók.

 • esztyopa #1
  Hát ebből megint nagy *katyvasz* lesz !
  /Mert Mi - magyaros virtussal azt is erőltetjük,ami Nekünk nem megy/
  Nem zavarja egy cseppet sem a döntéshozókat,hogy a feltételek hiánya nem pótolható virtussal,vagy...hátha.
  Mint az öreg székely:
  - bátyám...azt tud ...hegedülni? Nem tudom...de ha megpróbálnám,biztos menne !