MTI

Otthoni internettel könnyebb a párkeresés

Az otthoni internet-hozzáféréssel rendelkezők felnőtteknek nagyobb esélyük van házastársat vagy párt találni, mint akinek nincsen a világháló az otthonában - derült ki egy tanulmányból, amelyet hétfőn ismertettek az Egyesült Államokban.

Az otthoni internet-hozzáféréssel rendelkező felnőttek 82 százaléka házas vagy párkapcsolatban él, míg az internettel nem rendelkezők 63 százalékának van csak párja az Amerikai Szociológiai Társaság éves találkozóján ismertetett tanulmány szerint. "Kutatásaink azt mutatják, hogy az internetnek fontos szerepe van abban, hogy az amerikaiak szerelmi partnerre leljenek" - mondta Michael Rosenfeld, a Stanfordi Egyetem szociológiai docense, a tanulmány fő szerzője.

A kutatók azt is felfedezték, hogy az internet egyre fontosabb szerelmi találkozóhely, főként az azonos neműek esetében. Az online találkozókat tartó párok 61 százaléka azonos nemű. "Az internet nem csupán új módszer, amellyel a barátainkkal kapcsolatot tarthatunk. Az internet új társadalmi közvetítő forma is, amely átrajzolhatja a partnerkapcsolatok típusát és a kapcsolatainkat is" - szögezte le Rosenfeld. A tanulmányt 4002 felnőtt részvételével tartott felmérés keretében végezték el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Chriss745 #1
    Aztakurva, micsoda felfedezes, eccsseeem. soot, nekem is van bejelenteni valom kerem szepen, foggal konnyebb enni mint fog nelkul, gondoltatok volna?!

    Hogy emberek miert nem kapnak penzt basszus!