Felföldi Beáta

Már otthon is készíthetünk 3D-s filmeket

A Panasonic bemutatta a 3D-s felvételek készítésére is képes videókameráját, a Panasonic HDC-SDT750-et. Augusztus 20-ától lehet megvásárolni Japánban.

A Panasonic terméke külsőre egy átlagos termék, és kategóriatársaihoz hasonlóan alkalmas HD minőségű videók és képek készítésére. Azonban egy konvertáló objektívet hozzáillesztve alapjaiban változik meg: mérete szinte megkétszereződik, és lehetőség lesz 3D-s videók megörökítésére is. Az átalakító lencsék egy időben veszik fel a 960 x 1080 pixeles képsorozatokat a bal, illetve a jobb szemünk számára, ezáltal 3D-s felvételeket rögzíthetünk a hatalmas, 96 GB-os belső memóriában. Ez a tárkapacitás SD memóriakártyával még tovább növelhető.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Az SDT750-et rendkívül érzékeny 3MOS rendszerrel látták el, így a szerkezet képes az érzékelt fény csoportosítására és feldolgozására a három fő színnek (piros, zöld, kék) megfelelően. A 46 mm-es, nagy átmérőjű F1.5-3 Leica Dicomar lencsék és a Crystal Engine PRO processzor az érzékenység növelésével és a képzaj redukálásával könnyíti meg ezt a folyamatot. A felvett anyagok megnézéséhez természetesen egy 3D tévére is szükségünk van.

A videókamerához szerkesztő szoftvert is mellékelnek. A HD Writer AE 2.6T PC a 3D-s felvételek vágására, valamint Blu-ray/DVD formátumú korongra írására készült. Kiemelendő a Time Lapse Recording funkció, amivel kiválaszthatjuk, hogy felvételünk mennyi idő alatt kerüljön lejátszásra, így egy egyébként hosszú anyag, mint például egy naplemente, akár10 másodperc alatt is végignézhetünk. Emellett lehetőség van a videók online megosztására, azonban előtte ajánlott 2D-be konvertálni a felvételeket.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Panasonic nem jelentette be a készülék árát, sem azt, hogy Japánon kívül mikor lesz kapható. Ami köztudott, hogy a korábban megjelent, profiknak szánt, csakis előrendelésre gyártott 3D-s kamkorder most 21 000 amerikai dollárért kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)