Berta Sándor

Xbox- és iPad-tulajdonosokat hódítana meg a Hulu

Az online videopiacnak a tengerentúli cég az egyik legmarkánsabb szereplője, azonban nem elégszik meg ennyivel, szeretné tovább erősíteni a pozícióit.

A News Corporation, az NBC Universal és a Walt Disney Company által alapított Hulu legfontosabb célja, hogy rövid időn belül a YouTube konkurensévé váljon. Ehhez elsősorban a látogatók számát kellene növelni. A Hulu vezetői úgy vélik, hogy erre a legjobb megoldás, ha meghódítják az Xbox 360- és az iPad-tulajdonosokat. Ezt úgy érnék el, hogy magas minőségű tartalmakat kínálnának a két készülékre. Az MSNBC amerikai hírportál bennfentesektől származó információk alapján azt írta, hogy ezeket a terveket akár a következő egy, legfeljebb két hónapon belül megvalósíthatja a portál. A Hulu a kínálat bővítésével párhuzamosan ugyanakkor minden bizonnyal bevezet majd egy fizetős konstrukciót is. Jelenleg a videomegosztón minden felvétel megtekintése ingyenes.


A felröppent hírek megosztották az elemzőket, többségük szkeptikusan fogadta az elképzelést. Az általános vélemény az volt, hogy a Hulunak nem szabad fizetős modellt bevezetnie, mivel ennek hatására inkább elveszítheti, mint növelheti látogatói táborát. A felhasználók ugyanis megszokták azt, hogy ingyen juthatnak különböző tartalmakhoz. "Sok fogyasztó már most is havonta 100 dollárt vagy többet fizet a televízió-, a telefon- és a szélessávú internetelőfizetéséért. Ők éppen ezért nem lennének hajlandóak még egy további díjat fizetni csak azért, hogy olyan internetes programokat használhassanak, amelyekre máshol is szert tehetnek" - jelentette ki Phil Leigh, az Inside Digital Media amerikai piackutató cég elemzője. A szakember hozzátette: ez alól alighanem az Xbox 360- és az iPad-tulajdonosok sem lesznek kivételek.

A Hulu fizetéssé tétele már tavaly júniusban és októberben is felmerült, áprilisban pedig ismertté vált, hogy nemsokára fizetniük kell azoknak, akik a Hulun régebbi sorozatokat vagy új sorozatok korábbi epizódjait akarják megnézni. Az új, HuluPlus szolgáltatás keretén belül ugyanis csak a sorozatok legfrissebb öt része elérhető ingyen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sathinel #7
    Hulu méginkább olyan ebben ne reménykedj. A pénz számukra az elsődleges, semmi sincs ingyen kb.

    http://ianscott.biz/how-to-watch-hulu-in-the-uk/ itt lehet van pár érdekes dolog. Bár nem próbáltam annyira nem érdekelt a hulu
  • G_ArchAngel #6
    Jo lenne, talan nem kemkednenek olyan pofatlanul, mint a Google...
  • InterFoxSOFT #5
    Impotens ötlet.
  • Cat 02 #4
    Nekem 3 mp után arcomba tolja kb ^^
  • pulykakakas #3
    Az egy dolog, hogy tolja, de előtte fél percig tölti a flasht ehhez a remek üzenethez.
  • NullZ3r0 #2
    Addig marad a torrent.
  • Penge4 #1
    "Ehhez elsősorban a látogatók számát kellene növelni. A Hulu vezetői úgy vélik, hogy erre a legjobb megoldás, ha meghódítják az Xbox 360- és az iPad-tulajdonosokat."

    Én meg úgy vélem, hogy a legjobb megoldás, ha nem tolja a pofámba az ehhez hasonló üzeneteket: "We're sorry, currently our video library can only be streamed within the United States."

    Addig viszont esélytelen.