SG.hu

Kijelzővel ellátott bankkártyák jönnek

Budapesten mutatta be a MasterCard és Maestro kártyák új generációját a MasterCard Europe. A kijelzővel és érintőgombokkal ellátott kártya számlaegyenleget közöl, internetes vásárláshoz használható egyszeri kódot generál, valamint számos más alkalmazás futtatására is lehetőséget biztosít.

"A betéti, hitel vagy előrefizetéses kártyákban elhelyezett kijelző és érintőpanel a chip megjelenése óta az első jelentős változás a kártyák felépítésében" - hangzott el a bemutatón. A kijelző segítségével a kártyabirtokos tájékozódhat bankszámlája egyenlegéről, aktuális hitelkeretéről, hűségpontjairól; internetes alkalmazásokhoz egyszer használatos jelszót kaphat, vagy megtekintheti előző tranzakcióinak listáját. A bankkártya egy beépített chipen tárolja az adatokat, amelyek POS-terminálon történő kártyás fizetéskor vagy ATM használatkor frissülnek.

"Igazi áttörést jelent, hogy az új kártyatípus elsőként Maestro betéti kártya formájában jelenik meg - mondta Jorn Lambert, a MasterCard Europe termékfejlesztési vezetője - hiszen ez a bankkártya eddig csak korlátozottan volt alkalmas internetes vásárlásra. Meggyőződésünk, hogy a készpénzmentes fizetési környezet kialakulásában kulcsszerep jut a betéti kártyáknak, melyek ma is a legnépszerűbb termékeink Európában, különösen, mert a költések átláthatósága és a biztonság jelenleg is két kiemelten fontos szempont a fogyasztók számára."


A MasterCard fogyasztói kutatásában az új kártyatípus egyenleg kijelző funkciója minden célcsoport tekintetében különösen jól szerepelt. E szerint a betétikártya-tulajdonosok 57%-a gyakrabban használná a kártyát, ha lenne rajta számlaegyenleg-kijelző. Ráadásul a felmérés kimutatta, hogy a kártya használatával jelentős megtakarításra is lehetőség van: a banki telefonos ügyfélszolgálati hívások 70%-a ugyanis mobiltelefonról érkezik, és felerészben a számlaegyenleg lekérdezésére irányul.

A kártyát elsőként a BNP Paribas leánybankja, a török TEB ügyfelei próbálhatják ki a júniusban induló tesztprogram keretében, de a brit Newcastle Building Society is jelezte, hogy szeretné tesztelni az új kártyatípust.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • supi007 #3
    Nyilván nem így működik. Azért ez még a hülye marketingesek előtt is tiszta kell, hogy legyen, nem hogy a tervező mérnök előtt. Gondolom ez is egy PIN megoldást fog használni, amit már most is használsz. Lehet bonyolultabb lesz maga a "kulcs", de az elv ua. Beütöd a kártyádba a PIN-t és kijelzi, hogy mi a helyzet. Na persze ne kezdjünk bele, hogy milyen visszaélésekre adhat ez okot, de abba bele lehet gondolni, hogy a jelenlegi egyszerű kártyákkal is milyen visszaélések vannak. Igazából mindig lesznek rossz emberek, akik a jó dolgokat rosszra fogják használni. Nem lehet ellene tenni. (El lehet bonyolítani, de akkor meg az okos emberek csábulnak át a sötét oldalra. Alkalom szüli a tolvajt!)
  • JL666 #2
    valaki elhagyja egyből láccik mennyi zsé van rajta. f@sza.
    kinityja valaki a pénztárcáját egyből láccik mennyi pénze van
  • Hegi90 #1
    Elég keveset mond a cikk. Pl milyen energia forrásból működik?