MTI

Lemásolta a vevők bankkártyaadatait egy dohánybolti eladó

Vádat emelt az ügyészség egy dohánybolti eladó ellen, aki egy saját maga által készített eszköz segítségével megszerezte több vásárló bankkártyájának adatait Budapest belvárosában, majd azokkal külföldi online szerencsejáték-oldalakon játszott - közölte a fővárosi főügyész.

Ibolya Tibor tájékoztatása szerint a 26 éves férfi 2015 februárja és márciusa között két V. kerületi dohányboltban is dolgozott alkalmazottként. Összesen 33 vásárló bankkártyaadatait szerezte meg jogosulatlanul, és a csalásokkal csaknem hárommillió forint kárt okozott. Voltak sikertelen fizetési próbálkozásai is több mint tízmillió forint értékben. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfival szemben információs rendszer felhasználásával, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot.

A rendőrség még 2015 júliusában fogta el az akkor még 24 éves G. Benjámint. Az akkori rendőrségi tájékoztatás szerint a csalás során a bankkártyák minden esetben a sértettek tulajdonában maradtak, azokról csak a kártyaadatokat olvasta le észrevétlenül a férfi. G. Benjamin rendőrségi kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • lammaer #3
  Hát attol függ mennyiről van szó ugye... van akinek pár milla megér 1-2 évet a sitten. Az is lehet felfüggesztettet kap...
 • stremix #2
  Ráadásul nem Tamás vagy János, hanem Benjámin. Kb 5 perc alatt meg lehet találni a neten G Benjámint...
 • zola2000 #1
  A hülye

  Mégha van is jobb módszer amivel "tiszta" pénzt lehetne csinálni, akkor is összehozná a rendörség hogy azokkal a kártyákkal történt ilyen visszaélés amivel nála fizettek, szóval nem ér annyit az egész hogy az ember börtönt kockáztasson.
  Utoljára szerkesztette: zola2000, 2017.10.17. 16:34:20