Alex

SDXC memóriakártyát mutatott be a Kingston

Az SDXC a 32 GB-tól 2 TB-ig terjedő tárolókapacitású SD-kártyák számára létrehozott szabvány akár 300 MB/s sebességet is lehetővé tesz.

A Kingston bemutatta a következő generációs Kingston SDXC (Secure Digital eXtended Capacity) UHS-1 Class 10 memóriakártyát. Ez a piacon jelenleg elérhető leggyorsabb kártyák egyike, használata pedig a csúcsminőséget kereső felhasználók, valamint az elektronikus média munkatársai számára jelenthet előnyöket. A piacon jelenleg csak kevés SDXC-kompatibilis eszköz érhető el, ennek ellenére egyre több termék tervezésekor számolnak az SDXC-csatlakozóval. A megnövelt tárolókapacitás és a gyorsaság elsősorban fényképezőgépek, videokamerák, HDTV- (nagyfelbontású televízió) készülékek, Blu-ray Disc lejátszók, navigációs eszközök, mobiltelefonok és számítógépek használatakor jelent előnyt.


A Kingston SDXC-kártya megfelel az UHS-1 memóriakártya-szabványnak, mely az Ultra-High Speed Bus 1, az SDXC-kártyák új architektúrájának rövidítése. Ennek kialakítása akár 104 MB/mp maximális átviteli sebességet, illetve a jövőben 300 MB/mp sebességet is lehetővé tesz. Az SDXC-kártyák az exFAT fájlrendszert használják, és nem kompatibilisek az SDHC- és SD-kártyákkal. Mérete 24 × 32 × 2,1 mm, tömege 2,5 gramm.

A Kingston új termékének olvasási sebesssége 60&, írási sebessége 35 MB/s. A véletlen adatvesztést beépített írásvédelmi kapcsoló akadályozza meg. A 64 GB-os verzió június végétől lesz világszerte elérhető, bruttó 138 445 Ft-os javasolt végfelhasználói áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • DeviloftheHell #9
  amelyik gép raw ban képes dolgozni az 95% ban compact flash-t támogatja és a komolyabbak mind támogatják, az xD kártya meg egy vicc
 • syn7h37ic #8
  Azért ez eléggé döbbenet, hogy néhány éve még az 1 gigás pendrive, és SD kártya volt az abszolút csúcs, most pedig már 64GB-nál tartunk, és jön hamarosan a terás méret. Néhány ilyen kártyára elég archiválni tetemes mennyiségű adatot. Persze még nem most, amikor még ennyire drága.
 • Cleawer #6
  4-5 mb-s azért már kevés a 6-10+ Mpixeles gépek korában, ahol egy kép 2+mega is lehet(RAWnál 20+).Én is szívok vele hogy az xD nagyon lemaradt,lassú és kicsi.
 • Cleawer #5
  De az nem 2,5 gramm (:
 • DeviloftheHell #4
  fényképezögépekbe jók a mostani 4-5mb/s es 8és egyéb méretü memoria káryták a komolyabbakban meg ugy is compact flash kártyák vannak annak meg 60mb/s az irás és az olvasási sebessége is az ujjaknak meg mégtöbb és ugyanugy van nagy méretben szgéphez meg használj vinyot azért vannak
 • MsUser #3
  Nem csak nevetségesen irreális az ára de a tudása sem indokolja
  ezt a teljesítményt egy 2500.Ft külső ház + 11e forintos 80Gb 2,5 HDD és kicsit nagyobb sebességgel kész a fotósok és átlagfelhasználók adathordozója.
  Jelenleg ezt csak cégek engedhetik meg maguknak.
  Majd egy év múlva mi is megvesszük 10e forintért "remélem" :)
 • GyaxyBoy #2
  Én örülök neki, hogy jönnek ilyen nagy kapacitású memória kártyák! Persze nem az elején fogom beszerezni őket! :D
  De most gondolj bele, hogy majd jönnek a mini változata, ami megy magy Telefonokba és a normál fajta, meg a Kamerákba illetve fényképezőgépekbe!
  Mennyivel másabb lesz megint! :)
  5+ év múlva, majd megéri beszerezni! Addig jó az ami van! :)
 • duke #1
  "A 64 GB-os verzió június végétől lesz világszerte elérhető, bruttó 138 445 Ft-os javasolt végfelhasználói áron"

  Ez nagyon megeri mindjart 10-t veszek. Persze gyorsabb, de nevetseges az ara ebay-en 5-6 ezerert adjak 32 gigas regit.