MTI

Tilos a mobil és a Blackberry a brit kormányüléseken

Tilos a mobiltelefonok és a Blackberryk - vagyis az email-üzenetek olvasására és továbbítására is alkalmas zsebkészülékek - használata az új brit kormány ülésein.

David Cameron konzervatív párti miniszterelnök a csütörtökön tartott első kabinetülésen hirdette ki a tilalmat. A miniszterek nem is tarthatják maguknál mobiljaikat és Blackberryjüket a Downing Street-i kabinetterem elnyújtott, ovális alakú tanácskozóasztalánál. Cameronnak - aki hosszas tárgyalássorozat után előző nap alakította meg kormányát a Liberális Demokratákkal koalícióban - mindjárt az első, csütörtöki kabinetülésen rendre kellett utasítania kormánya egyik legtekintélyesebb tagját, Ken Clarke igazságügy-minisztert, a Konzervatív Párt egyik nagynevű veteránját, aki még az ülés kezdetének pillanatában is csevegett valakivel mobilján.

Az intés mindazonáltal - a BBC beszámolója szerint - kedélyes hangnemű volt, és általános derű fogadta a kormánytagok részéről. Az egyelőre nem derült ki egyértelműen, hogy a mobiltilalom fő célja a kiszivárogtatások megnehezítése vagy a kormányülések nyugalmának biztosítása. A mobiltelefonok és egyéb mobil távközlési eszközök használata egy ideig a londoni parlamentben is tilos volt, de most már engedélyezett, jóllehet a képviselőknek a viták idejére le kell halkítaniuk készülékeiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Indira Ganji #1
    Nagyon helyes ! Köztisztviselőknek komoly, felelősségteljes munkát KELLENE végezniük, és nem játszadozni, meg tercsifercsizni munkaidőben !