MTI

Számítógépes hiba miatt tűntek el az érettségi adatok

Számítógépes hiba miatt tűntek el az érettségi adatok az Educatio Kft. vizsgálata szerint - közölte az Oktatási Hivatal elnöke.

Bakonyi László a vizsgálat eredményét ismertetve elmondta, hogy egy hardverhiba vezetett az adatok eltűnéséhez, ezért kellett az adatokat visszatölteni. Külső behatolás nem történt, az oldalt nem törték fel - hangsúlyozta. Az érettségi adatok február 4-én tűntek el az Educatio Kft. számítógépes rendszeréből. Azóta a mentési folyamatot átgondolták, s újabb és újabb módszerek alkalmazásával igyekeznek megelőzni az ilyen eseteket, hogy ne kelljen újból adatvisszatöltést végrehajtani - közölte Bakonyi László.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy becslések szerint mintegy kétezer diák adatait érintették a történtek. Ennek fele az érettségi és fele a felvételi jelentkezés. Országos jelenségről volt szó, gimnáziumokat, szakközépiskolákat egyaránt érintett az eset - tette hozzá. Az OH vezetője korábban elmondta, hogy a leadott érettségi-felvételi jelentkezések érvényesek, egyetlen diákot sem érhet hátrány a történtek miatt. Bakonyi László hangsúlyozta: a diákoknak, szülőknek nincs teendőjük, az iskoláknak kellett ismét elküldeniük az adatokat. Azoknak jelentett mindez többletmunkát, akik az adatokat rögzítik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • krajcsovszkig #2
    Ha hardverhiba volt, akkor a fejlesztők nem nagyon tehetnek róla...
  • hiftu #1
    "Azoknak jelentett mindez többletmunkát, akik az adatokat rögzítik."
    Gondolom szerették a tisztelt fejlesztőket, bármennyire is nem csak rajtuk múlt a dolog.