MTI

Feljelentésözön egy internetes videó miatt

A szakolyi önkormányzat testületi ülésén készült, az internetre feltett videó címe miatt tett feljelentést az ügyészségen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szakoly háromszáz lakosa - közölte Nánássy Elek, a település jegyzője.

Az egyik, április elején megtartott képviselő-testületi ülésen rögzített felvételből vágott ki valaki mintegy tízperces részt, majd ezt "Költségvetés cigányterror hatására Szakolyban" címmel töltötte fel az egyik internetes videómegosztó portálra - mondta az önkormányzati tisztségviselő. Tájékoztatása szerint a kép- és hanganyag ellen a helyi cigány kisebbségi önkormányzat, valamint a lakosság aláírásgyűjtéssel fejezte ki tiltakozását. Háromszáz szakolyi pedig feljelentette az internetre feltett videó ismeretlen készítőjét.

A közösség elleni izgatás bűncselekmény elkövetése miatt tett feljelentéseket, a helyi kisebbségi önkormányzat vezetőjének jelenlétében, szerdán nyújtották be a nyírbátori ügyészségre - közölte Nánássy Elek. A jegyző hozzáfűzte: a szóban forgó felvétel valóban azon az önkormányzati ülésen készült, amelyen a költségvetési rendeletet tárgyalták és fogadták el. Az ülést a helyi kábeltelevízió rögzítette. Valószínűleg ebből helyezett el ismeretlen személy egy részletet az interneten.

Az anyag erősen megvágott, és egyoldalúan mutatja be az ülésen elhangzottakat - tette hozzá Szakoly jegyzője. Mint mondta, a videóban nincsen benne az sem, amikor az alpolgármester az ülésen arra utalt, hogy a költségvetési rendeletet már március elején el kellett volna fogadnia a testületnek, ám a képviselők vagy nem jelentek meg teljes számban, vagy eddig nem érkezett erre vonatkozó módosító javaslat. Ezek benyújtására azon az ülésen - a szoros határidő miatt - viszont már nem volt lehetőség.

Nánássy Elek hozzátette: a valóban feszült hangulatú ülésen kompromisszum született arról, hogy ezeket a módosító indítványokat a következő, április 22-i ülésükön tárgyalják majd meg. Mint mondta, a javaslat elfogadása után a képviselők megszavazták a rendeletet, s bár az ülésen jelenlévő helybeliek ennek elhúzódása miatt elégedetlenségüket kifejezve többször bekiabáltak, "fenyegetésről, erőszakról viszont szó sem volt".

A költségvetési rendelet elfogadásáról hosszú vita zajlott a helyhatóság képviselői és a lakosság között Szakolyban, ami egyszer tettlegességig is elfajult. Az egyik márciusi ülést követően egy feldühödött férfi az egyik helyi képviselő irányába dobott egy széket, az azonban a tanácskozáson érdeklődőként részt vevő helyi lakost találta el, aki könnyebb sérülést szenvedett. Az ügyben a rendőrség hivatalos személy elleni erőszak gyanújával indított eljárást.

Szakolyban a Fidesz és az MSZP önkormányzati képviselői korábban a település megválasztott független polgármesterével, Szűcs Gabriellával is szembekerültek, s a bíróságtól kérték tisztségének megszüntetését. Hosszú pereskedés után a Legfelsőbb Bíróság, felülvizsgálati kérelem alapján, február végén megszüntette az önkormányzati vezető tisztségét, aki március elején átadta hivatalát Pásztor Sándor alpolgármesternek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #15
    Te nem vagy szazas.. a barikad.hu-t olvasd egy kicsit ;)
  • Cefet #14
    Érdekes a cikk, még érdekesebb a videó. Csodálom, hogy egyáltalán az SG-n megjelenhetett. Tengermély tiszteletem érte a szerkesztőknek. Hadd terjedjen csak minél nagyobb nyilvánosság előtt az igazság.
    DjDano-nak üzenem, hogy elegem van a parazitákból. Lejár az idejük. A Jobbikot ne a Kuruc.info alapján itéld meg, nincs közük egymáshoz. A Kuruc nézeteihez, elveihez a Jobbik áll a legközelebb, de a Jobbik is megkapja a magáét, ha rossz fát tesz a tűzre. Talán a Jobbik az egyetlen párt, amelyik a cigányok problémáját helyén kezeli. Kár rasszistázni is. Kérdezd meg a cigányokat, hogy ők mennyire szeretik a magyarokat? Ha egy kicsit is rasszistábbak lennénk, akkor minden egyes megölt, megerőszakolt, megnyomorított magyarra tíz roma jutna. Ezzel szemben mi van: etetjük, szaporítjuk őket. Remélem már nem sokáig.
    Lehetne még 2-3 gyerekem, ha nem 4-5 cigányt kellene még etetnem az adómból.
    Nézz körül ott, ahol a cigányok mejelennek: pusztulás, szemét, betegségek.
    Szép jövő...
    DjDano "barátom", te a nyelvet beszéled, de nem magyar vagy. Remélem, ha eljön az idő, megkapod jutalmad. És mindegy lesz, hogy áruló vagy, vagy csak egyszerűen ostoba.
  • mujahedin #13
    Jah azt tudtad, hogy az mszp és az szdsz maga A maffia? :)
  • mujahedin #12
    "A halgatyó nevü mocsokláda szintén elhúzhat a picsába! Szögi Lajos ügyében felháborodsz, de az nem számít, hogy egy Jobbik szimpatizáns 7 cigányt köztük több gyereket gyilkolt le hidegvérrel!!!"

    és te azon nem háborodsz fel, hogy kb naponta ölnek meg azok a békés cigányok valakit? főként egyedül élő nyugdíjasokat? Vagy hogy naponta több tíz embert rabolnak ki/fenyegetnek meg? persze hogy nem mert egy szar alak vagy.

    Ja bocsánat azt is kihagytad, hogy hagyó miki haverod nokiás dobozolgatott, liberális haverjaid többszáz millát loptak el bizonyos kerületekből, és ezek még csak azok az ügyek amik már kiderültek, a jéghegy csúcsa.

    Én meg megítéllek téged a hozzászólásaid alapján: intoleráns (látszik sok topikban, ha valaki nem ért veled egyet akkor az hülye, szemét rohadék), rasszista, magyarellenes, kettősmércéző, rohadt álszentkedő féreg (az aláírásod alapján).
  • Dark Angel 666 #11
    nem is kár értük , jót tették
  • DjDano #10
    Bocsánat azt még kihagytam, hogy bűnözők (köztük egy férfi csak azért rabolt 15 miliót, hogy a Jobbiknak adhasson belőle 12 millát) és maffiózók támogatták pénzzel a jobbikot és kampányát!
  • DjDano #9
    Én a Jobbikot a kuruc infó alapján ítélem meg, az az igazi arcuk!

    Rasszista, antiszemita, idegellenes, homofób, intoleráns, ultranacionalista, tekintélyelvű, diktatórikus... A Budaházy féle terrorszervezet csak hab a tortán!

    Ha neked ez szimpatikus akkor egészségedre, de jó lenne ha nem itt rontanád a levegőt!

    A halgatyó nevü mocsokláda szintén elhúzhat a picsába! Szögi Lajos ügyében felháborodsz, de az nem számít, hogy egy Jobbik szimpatizáns 7 cigányt köztük több gyereket gyilkolt le hidegvérrel!!!
  • FoodLFG #8
    rászistááá
  • Tetsuo #7
    Osszevagott video? LOL Es a mainstream media hogy hazudik a Jobbikrol? Terjed a technika..
  • Tetsuo #6
    Magyarorszagon csak a magyarnak nincs joga..