SG.hu

Felhőből nézhetünk videót egy új megoldással

Az Ericsson a Fabrix Systems felvásárlását és integrálását követően felhő alapú DVR (digitális videó rögzítő) megoldást mutatott be a 2015-ös Las Vegas-i NAB kiállításon.

Az Ericsson által végzett kutatás előrejelzése szerint 2020-ra a fogyasztók ugyanannyi időt fordítanak majd egyéni igény szerinti és időeltolásos tartalom nézésére, mint lineáris és élő televíziós közvetítésekre. Mivel az időeltolásos tévénézéssel együtt terjed a "bárhonnan hozzáférhető" tartalomszolgáltatás, a televíziós szolgáltatóknak gondoskodniuk kell arról, hogy ezzel a szolgáltatás kínálatuk is lépést tartson, és lehetővé kell tenniük a fogyasztók számára, hogy bármikor, bármilyen eszközön nézhessék a rögzített és élő televíziós tartalmakat.

A tévénézési szokások megváltozására reagálva vezette be az Ericsson felhő alapú DVR megoldását, amivel bármelyik digitális kábeltévés vagy IPTV platfom kiegészíthető. Ezt a felhő alapú DVR szolgáltatást egy nagy teljesítményű, szoftver alapú videótároló és feldolgozó platform infrastruktúra nyújtja. Az Ericsson új platformja lehetővé teszi, hogy a hagyományos televíziós szolgáltatásokat zökkenőmentesen kibővítsék és felváltsák az új, felhő alapú szolgáltatások.

"A nézők manapság nagyobb elvárásokat támasztanak, mint korábban bármikor. A felfedezésekben az egyszerűséget keresik és azonnali hozzáférést szeretnének a bárhonnan elérhető televíziós szolgáltatásokhoz, a tartalmat pedig a lehető legjobb minőségben kell szállítani. Elvárják, hogy rugalmasan és gyorsan kapcsolódhassanak hatalmas tartalom tárhelyekhez, és tetszésük szerint bármikor rögzíthessenek és nézhessenek élő és lineáris tartalmat. Ezeknek a funkcióknak a biztosítása költséges lehet, és a hagyományos infrastruktúrák jelentős része egyszerűen nem is rendelkezik az ehhez szükséges képességekkel." - mondta Ove Anebygd, az Ericsson alelnöke és a Solution Area Media vezetője.

"Az ügyfeleinknek a legfejlettebb felhő központú megoldásokra van szükségük ahhoz, hogy a különböző funkciókat az otthonukból áthelyezzék a felhőbe, és lehetővé váljon a szolgáltatások elkülönítése és egy újfajta hatékonyság. Az új felhő alapú DVR megoldásunk technológiai tudás és teljesítmény szempontjából az élvonalba helyez bennünket, hiszen már összesen több mint 150 petabyte méretű sikeres tárhely kapacitás telepítést végeztünk a legigényesebb ügyfeleknél." - tette hozzá.

A rendszer többféle videó tároló és feldolgozó alkalmazást is lehetővé tesz. A skálázható háttértár rendszer lehetővé teszi a jogtiszta tartalom eredeti példányának bevitelét, feldolgozását és disztribúcióját. Lehetővé teszi, hogy az operátorok kevésbé népszerű vagy másnéven ’long tail’ tartalmat tároljanak és érjenek el közvetlenül egy nagy, központi tároló helyről, így nincsen szükség arra, hogy az érintett teljes könyvtárakat a hálózat peremén kelljen tárolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!