Berta Sándor

A Yahoo Mailnél van a legkevesebb spam

A Fraunhofer Társaság Biztonságos Információs Technológiák Intézetének (SIT) munkatársai arra voltak kíváncsiak, hogy vajon mely szolgáltatók ügyfelei kapnak legritkábban kéretlen elektronikus reklámleveleket.

A SIT szakértői arra a kérdésre is választ akartak kapni, hogy vajon a nagyobb vagy a kisebb cégek, illetve az ingyenes vagy a fizetős e-mail rendszerekbe érkezik-e kevesebb spam. A vizsgálatok alapján kiderült, hogy a Yahoo Mail használói találkoznak a legritkábban spam e-mailekkel. A második helyen a Microsofthoz tartozó Hotmail, a harmadikon pedig a Google Mail található. A legrosszabb osztályzatot a WEB.de és a GMX kapták.

Napjainkban minden száz elektronikus levélből 95 kéretlen reklámküldemény és a legtöbb szolgáltató megpróbálja kiszűrni a spameket. Ez azonban nem mindig jár sikerrel. "Egyszerűen tudni szerettük volna, hogy melyik szolgáltatónál van a legkisebb számú kéretlen elektronikus reklámlevél" - nyilatkozta dr. Markus Schneider, a SIT részlegvezetője.

Az egyes levelezőrendszerek tesztelése egyszerűen zajlott: a kísérletben részt vevő személyek regisztrálták magukat az egyes cégeknél, majd megvizsgálták, hogy négy héten belül hány spamet kaptak, akár a szolgáltatótól is. A Yahoo Mailnél ez a szám mindössze 8 volt, a Hotmailnél már 13, a GMX-nél azonban már 116. A kizárólag külső feladóktól érkező spamek száma a Yahoo Mailnél 8, a Hotmailnél 10, a Web.de 21, míg a GMX-nél 36 volt.

A szakemberek arra is kíváncsiak voltak, hogy vajon az ingyenes szolgáltatások mennyire járnak azzal, hogy az ott regisztrálók több kéretlen elektronikus reklámlevelet kapnak. Nos, a számok jól mutatják, hogy az ingyenes webes levelezőrendszerek működtetői jóval kevesebbet költenek a spamszűrőkre, mint a nagyobb cégek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • metaljesus #5
    nekem több mint 2 év alatt egyetlen egy darab spam sem jött gmail-re. de lehet hogy én vagyok a hibás, amiért nem adom meg minden utolsó szutyok oldalon a címem.
  • fapapi #4
    Nem akarom a Gmailt favorizálni, de ha valaki rászánja magát és 1-2x benyomja, az „Ez a levél spam” gombot nem hiszem, hogy napi 1-2 spam levélnél többet kap.
    Több mail címem is rá van irányítva a Gmail fiókra és szinte elenyésző az a spam amit beenged a beérkezett üzentekhez.
    Lehet azt mondani a Yahoo, ra, hogy ez a legjobb rendszer spam védelemben, de mikor árajánlatot küldök, a Yahoo rendszeresen nem fogadja mint a citromail, és én is sok levelet nem kapok meg a Yahoo-s e-mail címemre.
    El lehet dönteni mi a jobb, nem megkapni a számodra fontos leveleket, vagy egye fene essen be pár spam de minden levelet megkapjak!
  • TeDDyRuSh #3
    Nekem a yahoos-bevált, bár van olyan cím, ami néha rendesen átjön, de valamikor spamként landol. Ez gáz:(
  • djstefi #2
    nekem a yahoo-ra jon havi 5 viszont a gmail-ra napi 15-25 !
  • Ahoy #1
    Régen a yahoo-s címem nagyon gáz volt... Irtósok spam jött rá. Mindenhová szinte ezzel regeltem. A legaljább oldaltól a legjobbig.
    Egy ideje viszont alig jön spam. Egy hó alatt jött 13 kb. Régen meg minden nap kaptam 5-öt kb.