Berta Sándor

Megjelent a junaio 2.0

Az iPhone készülékeken használható junaio 2.0 legfontosabb újdonsága, hogy úgynevezett tartalomcsatornákat használ a különböző webes anyagok eddiginél átláthatóbb megjelenítésére.

A metaio vezetői bemutatták az Augmented Reality (AR) böngésző második változatát. Peter Meier, a cég technikai vezetője elmondta, hogy a szoftver immár az épületeken belül is kiválóan is alkalmazható, függetlenül attól, hogy a felhasználó éppen otthon, a munkahelyén, egy kiállítás területén, egy pályaudvaron vagy egy bevásárló- és szabadidőközpontban tartózkodik. Mindez az LLA-Marker technológiának köszönhető. "Véleményünk szerint jelenleg ez a legelegánsabb módja az AR-megoldások beltérben való használatának. Zárt térben a GPS nem jelent megfelelő navigációs segítséget. Inkább lehetne alkalmazni a WLAN-alapú helyzetmeghatározást, azzal szemben viszont komoly biztonsági kockázatok merültek fel" - jelentette ki Jan Schlink, a metaio szóvivője.


Azt a fejlesztők is elismerték, hogy a videofelvételekhez használható képfelismerő funkció integrálása a programba még elegánsabb megoldás lenne, de egy ilyen rendszer megvalósításának komoly akadályai merültek fel. Schlink közölte, hogy az 1.0-s verzió tapasztalatait figyelembe véve mindenképpen szükség volt radikális változtatásokra. Ezért alkották meg a tartalomcsatornákat is, amelyek segíthetnek az embereknek abban, hogy célzottabban kereshessék a különböző AR-ajánlatokat, híreket, az utazási vagy a bevásárlási információkat.

A cégnek sikerült szerződést kötnie az első tartalomszolgáltatóval, amely az Eventful. A vállalat segítségével bárki létrehozhatja a saját tartalomcsatornáját, ahol a különböző anyagait kiegészítésekkel láthatja el, majd ezeket megoszthatja másokkal. "Szeretnénk a junaio 2.0-val a fejlesztők érdeklődését is felkelteni. Éppen ezért jelentettünk meg tavaly karácsonykor egy közbenső változatot" - hangsúlyozta végül Schlink.

A junaio első verzióját tavaly november közepén mutatták be és hozzáférést biztosít az iPhone készülékek tulajdonosainak a helyi Google-keresésekhez.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • willcox #1
    "Mindez az LLA-Marker technológiának köszönhető." - találóbb név lett volna az LLA-Marketing technológia.