Berta Sándor

Egyre több boltot nyit az Apple

Az iTunes és az App Store mellett a nem internetes áruházak kapcsán is egyre gyakrabban hangzik el az Apple neve Nyugat-Európában és a tengerentúlon.

A cég szeretne minden területen megfelelni a felhasználók igényeinek. Ennek köszönhető, hogy az online jelenléte mellett fontosnak tartja belvárosi boltok nyitását is. A megoldást a közvetlen értékesítést biztosító hálózatok jelentik, hiszen így nem kell összegeket fizetni a kereskedőknek, az Apple maga a tervező, a gyártó és a kereskedő is egyszemélyben. New Yorkban a manhattani Fifth Avenue-n található az Apple Store, ahol az év minden napján minden órában betérhetnek vásárolni a felhasználók. Az Apple azonban szeretné ezt a megoldást a világ más kontinensein is elérhetővé tenni az emberek számára. Ennek tudható be, hogy például Németországban már a negyedik ilyen Apple Store nyílik a közeljövőben.


Eddig Münchenben, Hamburgban és Frankfurt am Mainban működik ilyen áruház, a negyediket várhatóan Oberhausenben nyitják meg hamarosan. Ez némileg meglepőnek tűnhet, azonban Oberhausen a Ruhr-vidéken található, ami Európa egyik legsűrűbben lakott régiója. Az új Apple Store az oberhauseni Centro bevásárlóközpontban nyílna meg.
"Az Apple csak addig használta a kereskedőket, amíg ennek szükségét érezte Mióta Steve Jobs vezeti a céget, ugyan jobbak lettek a termékek, de a partnerekkel való bánásmód egyre romlik" - összegezte tapasztalatait Reinhard Weidinger, a müncheni In Time bolt ügyvezetője. Az üzlet az Apple partnere.


Azonban nem mindenki fogadja csalódottan az elképzelést. Gerriet Arndt, a hamburgi Arndt und Bleibohm bolt ügyvezetője nem lát problémát a vállalat terjeszkedésében. "A hamburgi Apple Store nem okoz gondot nekünk. Ugyan vannak elképzeléseink, de mivel a konszern termékkínálata egyre nagyobb, egyelőre nem látok benne konkurenciát" - közölte a szakember. A felhasználók mindenesetre felkészülhetnek arra, hogy néhány esztendőn belül teljesen megszokott dolog lehet, hogy az online üzletek mellett bárki betérhet majd az Apple, a Microsoft és más informatikai cégek nagyáruházaiba is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • FlyingV #8
    ha minden igaz, MO-n lesz az Apple Kelet-Európai központja, nyártól talán lesz már magyar iTMS is stb, hivatalos AppleCare meg már van itthon is.

    support meg vagy beszmac és társai, vagy a boltokban nagyon szívesen segítenek. már ha olyan helyen vásárolsz (ami pl NEM iStyle :) ). én kicsit több mint egy éve hagytam ott a Windowst, de gondom még nem akadt (sőt! :D nem igaz a mítosz hogy szar dolog meg le kell mondanod erről-arról), az indulásnál meg beszmacen segítettek sokat, de netszerte vannak ugye appleös oldalak, annyira nem létkérdés a support, bár az tény hogy ha egy ilyen márka képviselteti valamilyen szinten magát, akkor tegye azt 100%-osan vagy sehogy! elég égő ami itthon van velük kapcsolatban
  • FlyingV #7
    remélem neked se fognak többet fizetni a munkádért és mellette havonta kirabolnak.
  • Blacktom #6
    :D:D:D Érdekes hozzáállás

    Nekem spec support hiányzik. Van BP-n fél tucat bolt, a szerencsésebbek szervizzel, de se hivatalos apple telefonszám se mail support nincs itt:\
    Vagy csak jól titkolják.
  • chuky123 #5
    Minek, használj torrentet de ha fizetni akarsz add a rászorulóknak.
  • Ferrer #4
    Itthon boltok helyett inkább itunes lenne mááár...
  • carville #3
    Már így is épp elegen használják ahhoz hogy tized olyan biztonságos legyen annál, mint aminek hiszed.
  • acdc #2
    Hala Istennek! Addig biztonsagosabb az osx es a linux amig kevesebben hasznaljak.
  • FoodLFG #1
    Nekem nem hiányzik az epül...