MTI

Kémek törhették fel a brit klímakutató központ szerverét

Kémek állhatnak a Kelet-Angliai Egyetem Klímakutató Központjából kilopott, a klímaváltozás eltúlzását sejtető elektronikus levelek közzététele mögött - állítja a brit kormány korábbi tudományos főtanácsadója.

David King a The Independent brit lapnak adott hétfői interjújában elmondta, hogy a levelek közzétételének időzítése is arra utal, hogy egy rendkívül jól kidolgozott műveletről van szó, amelyet a tavaly decemberi koppenhágai klímacsúcshoz igazítva hajtottak végre. King szerint az elkövetők a novemberben kilopott levelek nyilvánosságra hozatalával próbálták aláásni a szén-dioxid-kibocsátás mérsékléséről folytatott tárgyalásokat.

Az egykori tudományos főtanácsadó elméletét a brit és amerikai hírszerző szolgálatokkal korábban folytatott munkájára alapozza. Szerinte az is elképzelhető, hogy egy amerikai lobbicsoport áll a klímakutató központ szerverének feltörése mögött. A kiszivárogtatott több mint ezer elektronikus levélből és a közel kétezer egyéb dokumentumból a klímaváltozást megkérdőjelezők és bloggerek azt a véleményt szűrték le, hogy a tudósok eltúlozták a globális felmelegedés nagyságát. Álláspontjuk szerint a dokumentumok olyan bizonyítékokat tartalmaznak, amelyek alapján néhány kutató megpróbálta manipulálni az adatokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • torcipepe #2
    elég sajnálatos, hogy a tudósok manipulálják a saját adataikat
  • Garrett27 #1
    Attól, hogy nincs globális felmelegedés, legalábbis nem abban az értelemben, ahogy ezt tuszkolják belénk nap mint nap, nem jogosítja fel a nagyhatalmakat arra, hogy "mérsékeljék" a saját maguk által diktált szén-dioxid kibocsátásának csökkentését. De attól tartok, ez az egész elit annyira korrumpálódott, hogy ennek se így, se úgy nem lesz jó vége...