Berta Sándor

Öngyilkos lett a StudiVZ zsarolója

A vizsgálati fogságban lévő 20 éves fiatalember valószínűleg félt a felelősségre vonástól és inkább saját kezével vetett véget az életének.

A StudiVZ zsarolóját holtan találták a német főváros melletti Plötzensee-i Fiatalkorúak Börtönében lévő cellájában. A hírt megerősítette Bernhard Schodrowski berlini igazságügyi szóvivő is, aki elmondta, hogy semmi jel nem utalt az öngyilkosságra. A szakember további részleteket nem árul el az ügyről.

Az erlangeni férfit tíz nappal ezelőtt vették őrizetbe Berlinben, mivel a SchülerVZ közösségi portál rendszeréből több mint egymillió regisztrált tag személyes adatait szerezte meg és azokért cserébe 80 000 eurót kért az üzemeltetőktől. Az eddigi vizsgálatok alapján kiderült, hogy a 20 éves gyanúsított a StudiVZ és a MeinVZ közösségi oldalak regisztrált tagjainak személyes adatait is gyűjtötte, igaz azokat még nem hozta nyilvánosságra. Azt a hatóságok viszont továbbra sem tudják, hogy az ügyben gyanúsított másik hacker hozzáférhetett-e a fiatalember adatbázisához vagy sem.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • readswift #3
    Ez sehogy sem jó igy. Lehet hogy a következő anti szociális egyén erre fog rákészülni, csak még bombával be is bebiztositja magát , amit valahogy élesit , meghurcolás esetére.
  • quantum #2
    Én nem. Megérdemelte. Csak attól félek, hogy hőst fognak belőle csinálni.
    Mindenki tudja, hogy nem törögetünk, meg nem zsarolgatunk. Nem azért tudjuk, hogy hogy kell(ha tudjuk), hogy visszaéljünk vele.
  • readswift #1
    kár volt meghurcolni, én sajnálom.