MTI

Hackerek törték fel amerikai képviselők honlapját

Barack Obama elnököt gyalázó üzenetekkel szemetelték tele hackerek 25 amerikai kongresszusi képviselő honlapját csütörtökre virradóra.

A hackerek röviddel azután lendültek támadásba, hogy Obama szerda este 9 órakor belefogott az unió helyzetét értékelő beszédének elmondásába a törvényhozás két háza előtt. A hivatalos kongresszusi oldalakat feltörő internetes kalózok kicserélték a képviselők nyitólapját, s helyükbe Obama személyét támadó alpári nyelvezetű szövegeket helyeztek el.

Az egyik zavaros, részben portugál nyelvű üzenet így hangzott: "F-- OBAMA!! Red Eye CREW !!!!! O RESTO E HACKER !!! by HADES; m4V3RiCk; T4ph0d4 - FROM BRASIL." A gyalázkodó szövegek másnap hajnalig fenn voltak a honlapokon. A támadók nem válogattak: demokrata párti és republikánus párti politikusok oldalait egyaránt tönkretették.

Egy demokrata párti kongresszusi munkatárs rámutatott: a hackerek akciója annak ellenére sikeres volt, hogy az utóbbi években nagy figyelmet fordítottak a kongresszusi oldalak biztonságára. A támadást a magát Red Eye Crew-nak nevező csapat vállalta magára. Nancy Pelosi házelnök valószínűleg vizsgálatot fog kezdeményezni; a kongresszus egyelőre nem adott ki közleményt az ügyben.

Internetes guruk szerint a Red Eye Crew évek óta hallat magáról, több ezer hackertámadás írható számlájukra. A csoport egy tagja 453 kormányzati oldal ellen hajtott végre vandál támadást tavaly augusztusban Brazíliában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #1
    a gonosz tenoristák!