MTI

Microsoft rendszermérnök lett egy 9 éves kisfiú

A kilencéves macedón kisfiú, Marko Csalaszan átvette rendszermérnöki diplomáját Ljubljanában a Microsoft szlovén főmenedzserétől, Matej Potokartól, ezzel a világ legfiatalabb informatikus szakértője lett.

A csodagyerek, akit a macedón, a horvát, a szlovén és az amerikai média is a számítógép Mozartjának titulál, négyéves korában már tökéletesen beszélt angolul. A cnet.com amerikai internetes portálnak elmondta, hogy nem szereti a számítógépes játékokat, inkább a barátaival focizik. Naponta 4-10 órát is dolgozik számítógépén. Legújabb elgondolását próbálja megvalósítani, vagyis azt, hogyan lehet a nagyfelbontású (HD) tévéjeleket a viszonylag lassú (DSL) internetkapcsolattal továbbítani.


Marko szeretne az Egyesült Államokba utazni és közel lakni a Microsoft bázisához, ezt azzal indokolta, hogy Amerikában a legfejlettebb az információs technológia. Előtte mindenesetre a szüleivel közösen egy olyan magániskolát nyitott szülőhelyén, Szkopjéban, ahol speciális számítástechnikai képzést kaphatnak az általános iskolás gyerekek. Három évvel ezelőtt, amikor nyilvánvalóvá vált Marko zsenialitása, a macedón oktatási minisztérium komputerlaboratóriumot ajándékozott Marko Csalaszannak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • stremix #10
    Már megint egy "külföldi" nyomja feljebb a microsoftot. És nekik nő tovább a pénzük.
  • bakagaijin #9
    2006.
    LinkedIn - a kép hasonlít, a név stimmel, szerinted ő az? Ez alapján Miskolci Egyetemen végzett és jelenleg PHP programozó. - Ugyanazzal a képpel Twitteren.

    Egyébként nekem is volt gimis ismerősöm, aki kicsit zseni volt, termtud OKTV-ken jó helyeket ért el, MIT ösztöndíj... Aztán azt terjesztették róla, hogy elitta az agyát meg hazaküldték. Mindenesetre a BME doktoranduszlistája meg tárgyleírásai feldobják a nevét, tehát annyira nem lehetett rossz neki, maradt még agysejt bőven :). Szóval az alkeszos történetekben én nem hiszek annyira, vagy legalábbis egyetem alatt ez teljesen természetesnek vehető. Séf bácsi is mindig ezt mondogatta a SouthParkból :))
  • ForgerON #8
    Jól mondod Mister. Majd lezüllik, elkezd piálni, meg nőzni. :D
  • redfish #7
    Szurkolok neki, hogy a gyerekkori hírnév ne kábítsa el és ne tegye tönkre a gyermekkorát...
    Sajnos, Szász Marcival az volt a baj, hogy a hírneve miatt az osztálytársai nem fogadták be, magányos lett, nem élhette a korának megfelelő életet.
    A különleges képességű gyerekeket a tanárok is utálják (mindig attól félnek, olyat talál kérdezni, amire nem tudják a választ és égnek majd a diákok előtt)...
  • torcipepe #6
    emlékszik még valaki Szász Marcira, asszem így hívták azt a magyar kölyköt, aki kb 10 évvel ezelőtt évi 2 osztályt lépett. mára inkább az terjeng róla, hogy rohadt nagy alkesz, aki elitta az összes agysejtjét.
  • Mister #5
    amerikában úgy fog járni, mint a kis észak kóreai gyerek, aki Sheldon ellenfele volt a Big Bang Theoryban... :D
  • moikboy #4
    Úgyis majd lelassul és beérik a kortársai :)
  • FoodLFG #3
    És mi a helyzet a lányokkal ?

    Egyébként helyes, ilyen emberek kellenek nekünk. Ha már gyorsan tanul a gyerek, használják is ki.
  • atys2 #2
    ...néhány év és IT professzor...
    GRATULA!
  • amitakartok #1
    MI VAN???