MTI

Nem ajánlja az Explorert a német kormány

Az Internet Explorer (IE) kiváltására alkalmas böngésző használatát javasolja a német kormány, miután a Microsoft bejelentette, hogy a Google kínai levelezőszolgáltatása elleni támadás részben egy biztonsági résnek is köszönhető.

A Microsoft szerint a felfedezett biztonsági rés csak a böngészőprogram "alacsony biztonsági szintjén" jelent veszélyt, a szint fokozásával azonban minden komolyabb támadás kivédhető. A német kormány ennek ellenére nem javasolja az IE használatát, mert nem találja teljesen biztonságosnak. Thomas Baumgaertner, a szoftveróriás németországi szóvivője azzal védekezett, hogy a Google Gmail fiókjai elleni támadásért egy meghatározott céllal fellépő csoport felelős, és az ilyen támadások az átlagfelhasználókat nem veszélyeztetik.

Graham Cluley, a Sophos vírusirtó szoftvervállalat képviselője szerint azonban nem csupán az került fel az internetre, hogy milyen biztonsági kockázattal jár az Explorer 6-os, 7-es valamint 8-as verziójának használata, hanem az is, hogy a hibából miként húzhatnak hasznot a hackerek. "Az IE sebezhetőségére a Microsoft a múlt héten hívta fel a figyelmet. A hibát egyelőre még nem javították ki, és a Google elleni legutóbbi támadás is ennek köszönhető" - szögezte le.

A Microsoft szokásos, havi rendszerességgel megjelenő szoftverfrissítése legközelebb február 9-én várható, egyelőre még nem tudni, hogy addigra sikerül-e kiküszöbölni a problémát. A Google múlt hét elején jelentette be, hogy nem hajlandó többé cenzúrázni keresőprogramját Kínában, és fontolgatja, hogy teljesen kivonul az ázsiai országból. A cég ugyanis fényt derített arra, hogy kínai IP-címmel azonosított számítógépes kalózok összehangolt támadást indítottak emberi jogi aktivisták és mintegy húsz vállalat postafiókja ellen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #2
    Bill Gates is Firefoxot hasznal..
  • Nyomoka #1
    én sem ajánlom, sőt még a Windows-t SEM!