Napi Online

LCD-TV áradatra készül a Samsung

Ambiciózus célt tűzött ki maga elé a Samsung Electronics: a dél-koreai elektronikai konglomerátum idén 30 százalékkal több lapos tévét, mindenekelőtt LCD-készüléket akar eladni, mint tavaly (a cég a világ legnagyobb LCD-tévé-gyártója).

A csoport üzemi eredménye saját becslései szerint 3,7 ezer milliárd von (3,27 milliárd dollár) lehet a negyedik negyedévben - ez ugyan kevesebb az előző három hónap 4,23 ezer milliárdjánál, de így is hatalmas javulás az egy évvel korábbi 0,74 ezer milliárdos üzemi veszteség után. (Az volt az első három hónap, amelyre veszteséget jelentett a negyedéves adatait 2000 óta közlő csoport.) A január végére várt hivatalos negyedéves jelentésben akár 39 ezer milliárd von csoportszintű értékesítés is állhat - ez rekordot jelentene a vállalat történetében. Az idei év egészére most 12,49 ezer milliárd von adózott eredményt várnak a Thomson Reuters által megkérdezett elemzők - a tavalyit 9,64 ezer milliárdra becsülik.

A Samsung a számítógépekben használt memóriachipek terén is világelsőnek számít, s ezek áremelkedése tovább erősíti idei várakozásait - elemzői értékelés szerint a DRAM-chip marad a cég fejős tehene még jó ideig -, de az új termékek, mint például az elektronikus könyvek terjedése erősítheti a más félvezetőtermékei iránti keresletet is. Komolyabb erőfeszítésekre kell készülnie a csoportnak a mobiltelefonok és a háztartási gépek szegmensében - figyelmeztetett ugyanakkor egy szakértő -, mert az erősödő von mellett számolnia kell azzal is, hogy csak nagyobb marketing-, illetve promóciós költségek segítségével tudja majd állni itt a versenyt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #4
    Most Samsung HD103SJ winchestert vettem, a leggyorsabb vinyó jelenleg (150MB/sec)
    Csak Samsung, jobb mint a Linux! Éljen soká korea vagy mifene!
  • purblind #3
    Én is Sonyt vettem 2009 tavaszán. És sosem vennék Samsungot. Sony-t megláttam, meggyőzött, megvettem. Samsungot megláttam, nem győzött meg a vörös túlzásba vitt szép színeivel.
  • DjDano #2
    Pontosítok 2008 karácsonyán
  • DjDano #1
    Bár Sony-t vettünk tavaly karácsonykor, most már csakis Samsungot vennék...