MTI

A Facebook rombolja a házasságokat

Régi ismerősökkel való kapcsolattartásra és az új barátságok kialakítására létrehozott Facebook közösségi portál megnöveli a válások számát.

Válóperes ügyvédek szerint a népszerű közösségi portálok egyre több embert csábítanak arra, hogy netes kapcsolataikkal csalják meg partnereiket. A féltékeny hitvesek szintén a közösségi portálokat használják, hogy a flörtre, szerelmi viszonyokra bizonyítékokat gyűjtsenek. Egy válásokra szakosodott ügyvédi iroda szerint a keresetek egyötödében kerül említésre a Facebook.

Mark Keenan a Divorce-Online vezetője szerint legtöbb esetben az online szexuális csevegés okozza a bajt, míg a közösségi portálokon hagyott kacérkodó üzeneteket is egyre többször csatolják a szokatlan viselkedés bizonyítékaiként. Van, aki a közösségi portálon a személyi adataiban már elváltnak tünteti fel magát, miközben hivatalosan még házasságban él. Tavaly egy 28 éves nő vált el a szintén 28 éves férjétől, miután kiderült, hogy a férfi a Second Life virtuális valóságban "feküdt le" egy, a való életben még sohasem látott felhasználóval.

Nagy-Britanniában becslések szerint mintegy 14 millió ember használja rendszeresen a közösségi portálokat. Néhány évvel ezelőtt az elfeledett régi barátok megtalálására létrehozott oldalakat is azzal vádolták, hogy növelték a válások számát, mert az ellaposodott párkapcsolatban élő férjek, feleségek az ilyen oldalakat az első szerelmeikkel való kapcsolatfelvételre használták.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #1
    ezt a fasz címadást