Napi Online

Sharp: érdemes HDTV-t venni

Erősen megdobhatja az amúgy is száguldó LCD-tévé-eladásokat a jövő évi foci-világbajnokság, mivel a mérkőzések egy részét nagy felbontásban (HD) is közvetítik - nyilatkozta a Világgazdaságnak Horshi Sasaoka, a világ legnagyobb LCD-gyártója, a Sharp európai igazgatója. Ez meghúzhatja a HDTV-k eladását.

A társaság tapasztalatai szerint szeptembertől elkezdett javulni a piac, októberben pedig világszerte 35 százalékos növekedést tapasztaltak az LCD-tévék eladásában. Ez részben a kormányok gazdaságösztönző intézkedéseinek köszönhető, részben annak, hogy a drágább turistautak elhalasztásából megspórolt pénz egy részét fogyasztói elektronikai cikkekre fordítják az emberek.

A Sharp a magyar piacon egy év alatt megduplázta részesedését. Ugyanakkor a 2,4 százalékról 5,8-ra emelkedett arány még messze van a japán gyártó terveitől. Egyes képernyőméretekben 10 százaléknál tartanak - ezt szerették volna általánosan elérni. Az igazgató szerint irtózatos ütemben fejlődnek a lapos tévék: míg nemrég még a HTDV volt a sztár, ma már az internetezésre is használható készülékek vannak az élvonalban és már kopogtatnak a nappalik ajtaján a három dimenziós tévék.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nickb #3
    Már tömegcikk a HDTV LCD, de a jövő évi foci vbnek még mindig csak "egy része" lesz HD...A tévécsatornák még mindig nem HD-k, a bluray még mindig drága...mi értelme van így a nagy HD őrületnek?
  • Gerygrey #2
    már kopogtatnak a nappalik ajtaján a három dimenziós tévék.

    Nálam sajnos nem kopogtatnak, pedig szó nélkül beengednék egyet :)
  • dzsagon #1
    biztos nem érdekből beszélt