Berta Sándor

Az Egyesült Államokban van a legtöbb pedofilszerver

Érdekes információk birtokába jutott az SPD Bundestag-frakciója és azokat kész volt megosztani az egyik hírportállal is. Az SPD a korábbi álláspontját gyökeresen megváltoztatva teljesen ellenzi a pedofiltartalmakat kínáló oldalak elleni blokkolás bevezetését.

A Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) levelet küldött Edelgard Bulmahn SPD-képviselőnek, aki a Bundestag gazdasági és technológiai bizottságának elnöke volt. A BKA tájékoztatása szerint a pedofilszerverek üzemeltetői elsősorban a fejlett internetes infrastruktúrájú országokban helyezik el a készülékeiket, annak ellenére, hogy ott gyakoribb ellenőrzésekre és - lebukásuk esetén - szigorú büntetésekre számíthatnak. A bűnözők egyébként úgy próbálják meg a lebukást elkerülni, hogy gyakran új helyre költöztetik a szervereiket.

Ugyan a BKA nem vezet konkrét statisztikát, de megkapta a dán hatóságok adatait, amelyek az egyes doménnevek ellen tavaly október és idén január között elrendelt hozzáférés-blokkolásokon alapulnak. Az információk alapján egyértelműen kiderült, hogy a legtöbb pedofilszerver, 1148 az Egyesült Államokban van. A második helyen Németország található 199, míg a harmadikon Hollandia 79 szerverrel. A negyedik helyre Kanada (57 szerver), az ötödikre pedig Oroszország (27 szerver) került. A Top10-es listára fért még Japán, Dél-Korea, Csehország és Nagy-Britannia.

A BKA ugyanakkor rámutatott, hogy Dániában a pedofilkérdést sokkal szigorúbban kezelik. A korhatár például nem 14, hanem 18 év, vagyis, aki például egy 17 éves lánnyal szeretkezik, majd az erről készült képeket nyilvánosságra hozza, azt pedofíliával vádolhatják. Ursula von der Leyen német ifjúsági és családgyi miniszter, az internetletiltás bevezetésének kezdeményezőjekorábban pont azt tette szóvá, hogy számos olyan országban is találhatók szerverek, ahol a törvények nem is ismerik a gyermekpornográfia fogalmát. A kijelentése miatt szabályos diplomáciai adok-kapok alakult ki Németország és India között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #3
    sőt pedoból is ott van a legtöbb... meg terroristából.
  • jaspercry #2
    pedo nagyhatalom!
  • Vorpal #1
    Flang3r ezt megoldaná TOR ral és pedózna tovább.