MTI

Bírálják a Facebookot az új biztonsági intézkedések miatt

Heves bírálatok érik a Facebook internetes közösségi portált a frissen életbe léptetett biztonsági intézkedések miatt.

A világ egyik legnépszerűbb közösségi oldalát elsősorban a digitális világgal foglalkozó jogi csoportok és bloggerek kritizálják. A Facebook szerdán léptette életbe a régóta beharangozott biztonsági fejlesztéseket. Az új adatvédelmi szabályzatnak megfelelően a felhasználók maguk dönthetik el, hogy ki láthatja üzeneteiket, fényképeiket, illetve férhet hozzá a profiljukhoz mentett egyéb adatokhoz. Az oldal szerda óta felbukkanó ablakban kéri a tagokat, hogy frissítsék adatvédelmi beállításaikat.

A bírálatok szerint a változtatások kéretlenek, és csak még kiszolgáltatottabbá teszik a felhasználókat a világhálón. "Világosan látszik, hogy az új adatvédelmi változtatások még inkább arra késztetik a Facebook-használókat, hogy a korábbinál is több információt tegyenek közzé" - áll az Electronic Frontier Founation nevű, digitális jogokkal foglalkozó szervezet közleményében. A portál viszont azzal érvel: a fejlesztések révén éppen hogy elkerülhető lesz, hogy a tagok túl sok információt fedjenek fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nohea #2
    Ezt a F.SZSÁGOT!!!! Már elnézést, de eddig azért ment a balhézás, hogy ez így legyen. Most megcsinálták, most azért kapják a szart a nyakukba??? Döntsétek már el, mit akartok, emberk...
  • Vorpal #1
    A kérdések megtévesztőek, egyetértek, amióta ezt bevezették az általam mintavételezett emberek nagy része kinyitotta mindenki számára a profilját. Ha nem olvassa el alaposabban az ember az idegesítő pop-upot, meg is van a baj.