MTI

A Facebook és a a MySpace a szexuális bűnözés ellen

Az interneten terjedő szexuális bűnözés elleni harc jegyében a Facebook és a MySpace közösségi portál New York szövetségi államban letiltotta 3533 szexuális bűnöző hozzáférését az oldalakhoz - közölték a hatóságok.

New York szövetségi állam igazságügy-miniszterere, Andrew Cuomo helyi idő szerint kedden felszólította a többi közösségi portált, hogy kövessék a Facebook és a MySpace példáját és alkalmazzák az elektronikus biztonságról és az internetes ragadozók elleni fellépésről szóló törvényt (angol rövidítéssel e-STOP). A tavaly elfogadott jogszabály értelmében a szexuális bűntettek miatt elítéltek kötelesek közölni valamennyi internetes adatukat.

A Facebook 2782 bejegyzett szexuális bűnöző 3410 hozzáférését tiltotta le az elmúlt hetekben, a MySpace pedig 1796 bűnöző 1975 hozzáférését. Egyes bűnözőknek mindkét portálon volt profilja. Mintegy 8100, szexuális bűnözés miatt elítélt közölte a szövetségi állam hatóságaival az internetes előfizetésével kapcsolatos adatokat, amelyeket a hatóságok továbbítottak a közösségi portáloknak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!