Gyurkity Péter

Árkedvezményekkel csábít a Bing

A Microsoft láthatóan mindent megpróbál, hogy növelje saját keresőjének bázisát - az ünnepi szezonra készülődve jelentős árkedvezményeket, visszafizetéseket tesznek lehetővé az internetezőknek.

A Cashback névre keresztelt program révén mindazon internetezők a tengerentúlon, akik a Bing segítségével találnak rá az egyes online üzletekre, avagy megadják a kereső saját lapján regisztrált új email címüket, akár 35 százalékkal olcsóbban szerezhetik be az egyes termékeket. Mindezt a szoftvercég speciális megállapodásai teszik lehetővé.

A webshopok saját oldalaikon egy új logót raknak ki, amely jelzi a látogatók számára, hogy igénybe vehetik a speciális, december 2-án lejáró ajánlatot. Ennek eredményeként az új, Bing által megadott email címmel vásárlók a termék eredeti árának akár 35 százalékát is visszaigényelhetik, igaz ez némi időt vesz igénybe, a részletek elolvasása után ugyanis rögtön kiderül, hogy az átutalás akár 60 napig is elhúzódhat. Mindenképpen hasznos és érdekes akcióról van azonban szó, amely még így is nyilván százezreket ösztönöz majd a vásárlásra.

A partnerek között több száz, a tengerentúlon és világszerte is jól ismert nevet találunk, a legnagyobbak között pedig ott van az eBay, a Best Buy, a Walmart, a Dell, az AT&T, a T-Mobile, a Circuit City, valamint a TigerDirect - nyilvánvaló tehát, hogy igencsak széles választékból keresgélhetünk. A Microsoft célja egyértelmű: a szoftvercég jelezni szeretné az internetezőknek, hogy a Bing igencsak kellemes és hasznos útitárs a mindennapokban, még hogyha a kedvezmény igénybe vételéhez nem is kell feltétlenül a keresőt használnunk.

Az persze továbbra is kérdés, hogy mindez elegendő lesz-e a Google egyeduralmának megtöréséhez - ez nem túl valószínű, ám próbálkozni lehet és ajánlott is, főleg ha ebből mi, a felhasználók profitálhatunk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Asuki #19
    A Google keresője népszerűség szerint adja a találatokat, attól hogy te másokat kedvelsz mint az átlag, még nem biztos, hogy rosszabb a Google. És a speckó igények kielégítését nagyban segíti a speciális keresés, ami azért messze többet tud, mint ami a Bing-ben van.
    Az meg érdekelne, hogy miben nyílvánul meg számodra a Google arroganciája, majd írd meg légyszi, kiváncsi vagyok.
    "Próbálkoznak böngészővel, ami oprendszer meg miegymás..." A Chrome azért egy elég jó próbálkozás, a Chrome OS meg netbookokra igenis jó. Egy netezésre készült géphez megfelelő és elégséges. És nem csak ezzel "próbálkoznak" Tegnap pédául a google translate-ben jelent meg újitáts...
  • Asuki #18
    Próbáltadmár a Bing-et? Mert ha nem, akkor látatlanban nem kellene fikázni! Azért add ki jó találatokat...
  • WilliamMcKinley #17
    Meg ne haragudjanak már, de Washington György Sétány... Museum of Fine Arts... Műcsarnok... City Park... Népliget... Mivan?! döntsük már hogy milyen nyelvet használunk, de az elsőre akkor sincs bocsánat
  • WilliamMcKinley #16
    The web browser on this computer and the Maps site may not work well together.

    To continue, install a browser that is more compatible with this site. Or, continue to use your current browser, keeping in mind that some features may not work correctly.
    Install Internet Explorer
    Install Firefox
    Go to the map using this browser

    ennyit erről
  • Gerygrey #15
    Az árukereső funkció nálam nem megy, beírtam hogy Canon EOS 450D és ugyanúgy wikipedia, ismert külföldi fotós oldalak tesztjei, hivatalos oldal, stb.

    A Bing térképe nekem csak a bird's eye nézet miatt tetszik, de az még elég kevés helyen van. A Google-nál cserébe van street view, Budapesten pedig ha beírok egy címet, mutatja hogy melyik BKV járatok megállója van a közelben (nyugat-európai városokban menetrendet is tud már, ellenben a Bing még New York-ban sem mutat még metrót sem, ahol a Google Maps útvonaltervet is készít tömegközlekedésre. Szerinte ez főleg turistaként, de még városlakóként sem haszontalan szolgáltatás)
  • Narxis #14
    "A képkeresője is sokkal pontosabb, mint a google-é. A nyáron láttam az új bing maps-et, ami elég ütős dolgokat fog tudni, pl. összeintegrálták a photosynth-el, és így a turisták által sokat fotózott helyeken 3d-ben körbe lehet majd nézni."

    Ezeket a Google is tudja, tessék utána nézni.

    "Nem tudom, hogy itthonról működik-e"

    Nem működik, ez volt a baj a live search-el is, nem volt jó lokalizált keresőnek.
  • stain #13
    Amúgy nem tudom, hogy miért most jött le ez a cikk, már egy éve is volt cashback, amikor még live search volt a kereső neve. Ráadásul működik is, nekem átutalták a visszajárót paypal-re, de azt nem tudom, hogy akkor is megteszik-e, ha magyar címre kéred a postát.
  • stain #12
    Pedig a bing már most majdnem mindenben jobb, ami nem az alapvető keresési funkciót jelenti. Nem tudom, hogy itthonról működik-e, de ha árura keresel, akkor rögtön több bolt árait kilistázza egymás mellett, stb. A képkeresője is sokkal pontosabb, mint a google-é. A nyáron láttam az új bing maps-et, ami elég ütős dolgokat fog tudni, pl. összeintegrálták a photosynth-el, és így a turisták által sokat fotózott helyeken 3d-ben körbe lehet majd nézni.

    A google pont olyan arrogáns cég kezd lenni, mint amilyen az ms volt a win95 sikere környékén. Azóta sok változott ott. Mondjuk az tény, hogy az ms erőből csinál mindent, de a google-lel szemben végképp nem lehet másképp.

    A google persze megjelenik mindenféle újítással, csak a koncepciót nem látom benne. Próbálkoznak böngészővel, ami oprendszer meg miegymás... Bár ActiveX már volt 10 éve is, mégis mindenki azon örvendezik, hogy a native kód futtatás micsoda forradalmi. stb. stb.
  • sawada #11
    A binggel eddig en meg csak egy hasznalhato weboldalt talaltam: google.
  • Sanyix #10
    mer az m$ nem gyűjti az adatokat mi? :DDD LOL álomvilágban élsz.

    Egyébként én tudod mit csinálok a gugli adatgyűjtése ellen? A keresőoldaluknál le van tiltva minden cookie, csak a mailnál nem. Így max egy ip címet láthatnak, ami egyrész dinamikus, másrészt a házon belül is meg van osztva a net, innentől a pontos adatgyűjtés: FAIL