Gyurkity Péter

Csak jövőre jön a GeForce 300

A legújabb negyedéves beszámoló alatt kiderült, hogy jövő év elején futtatják majd fel a Fermi sorozatgyártását, vagyis valóban késik az új fejlesztés. A cég eközben az Intelből űz gúnyt saját oldalain.

A Fermi első bemutatója óta nem volt világos, hogy az ATI Radeon HD 5000 sorozattal szembeszálló első kártyák mikor is jelennek majd meg a piacon. Többen már a kezdetektől fogva azt szajkózták, hogy késni fognak az első monstrumok, és a jelek szerint nekik volt igazuk - csak 2010 első negyedévében érkeznek majd az nVidia új jövevényei.

Az nVidia vezérigazgatója a beszámoló alatt elejtette, hogy az első negyedévben a szokásosnál jóval több 40 nanométeres szilíciumostyára lesz szükségük, ekkor futtatják majd fel ugyanis az új GeForce, Quadro és Tesla termékek gyártását. Ezzel gyakorlatilag elismerte, hogy idén már semmiképpen nem jelenik meg az új generáció nagy példányszámban, a váltásra várók tehát még néhány hónapot ki kell hogy bírjanak - a Fermi (NV60, G300, GT300) legkésőbb jövő tavaszig futhat be.

Mindenképpen érdekes, hogy a vállalati blogoldalon megjelent hivatkozások egy olyan internetes címre vezetik el a látogatókat, ahol az Intelt kifigurázó grafikák jelennek meg. A stílusosan Intel's Insides névre keresztelt rajzok a processzorgyártó piaci magatartása és sötét háttéralkui kapcsán meginduló vizsgálatok fontosabb részeit ábrázolják, a céget és annak vezetését kigúnyolva. Szerepet kapnak emellett a Moore-törvényt, a Larrabee fejlesztést, valamint az Intel marketingprogramját bemutató poénos alkotások, amelyek szintén nem festenek túlságosan jó képet a cégről.

Az nVidia valószínűleg azt szeretné elérni, hogy az Intel továbbra is a vásárlók célkeresztjében maradjon, ezzel is rontva imázsukat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #19
    baszebehu :DDD http://img692.imageshack.us/img692/4058/jewtel.png
  • readswift #18
    nincs arca hozzá hogy beirja , olyan szintű nyáladzás folyik ott :D

    http://prohardver.hu/tema/re_letezik_egyaltalan_a_fermi/hsz_1-50.html

    ez a kedvencem:
    "Én idióta miért nem szóltam amikor megjelent itt a cikk, hogy a hátoldalon nem is oda vannak forrasztva a tápcsatik. Pedig kapásból kiszúrtam mikor végignéztem a nyákot, mekkora lusta dög vagyok"

    igazi zsurnaliszta palánta, ph! -n idomitották
  • readswift #17


  • Ahoy #16
    áLOOOLL :D ez melyik totyikba íródott ott? :D durva :D
  • Sanyix #15
    A szadesszel és maszoppal egyébként egyik céget sem lehet összehasonlítani, mert ha olyanok lennének, már rég csődbe mentek volna erős pénzszivárgás miatt...
  • Sanyix #14
    Idézet a ph fórumról:
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon.
    A világon ilyen böszmeséget még gpu tervező nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két hónapot. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl a g92 lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt az nvidia és a ageia közös vállalatirányítása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit három évig évig. Semmit.
    Nem tudtok mondani olyan jelentős gpu fejlesztést, amire büszkék lehetünk, azon túl, hogy a 16x átneveztük a g92-es család tagjait
    Semmit. Ha el kell számolni az az nvidia fanoknak, hogy mit csináltunk három év alatt, akkor mit mondunk? Természetesen a Fermi az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk..
  • readswift #13
    összenő ami összetartozik, kékvörös :D
  • Ahoy #12
    Jah nekemis kb ezek a régi karikatúrák jutottak eszembe erről :D

    Intel-SZDSZ annyira mégsem passzol, mert Intel egy nagy óriás, aki bármilyen genyóságot megtehet, és meg is tesz... SZDSZ meg egy apró lófing...kénszisszenés, hangyafos, még a kőliberális hippik is megutálták már :D

    torrentpárti LMP + Kétfarkú kutya párt együtt, no ezek a kis országunk groteszk lelkiismerete :D
  • krajcsovszkig #11
    Ezeken a kommenteken mekkorát röhögtem :D

    Egyébként az nvidia most éppen nagyobb g.ci mint az intel, meg azok a karikatúrák is elég szarok, nekem kábé az 1920-'30-as évek meg a magyarországi kommunizmus politikai fikázóhadjárataiban használtakra hasonlítanak a béna névtábláikkal...

    Intel meg akkor már mér nem szdsz? Lopnak/csalnak/hazudnak is, kék is, egyértelmű, nem? :P
  • tomcsa4 #10
    Visszaforgatnám. Aki nem forgat, rövid távon nem eszik.