SG.hu

SSD-vel gyorsít bármely számítógépet a Kingston

A Kingston Digital Inc., a Kingston memóriagyártó leányvállalata bejelentette az SSDNow V "Value" mozgóalkatrész nélküli meghajtó család (SSD) legújabb tagjának kiadását, a Kingston SSDNow V Series 40 GB Accelerator Drive-ot.

"Az SSDNow V Series 40 GB Accelerator Drive azonnali teljesítménynövekedést és a meglévő rendszereknél alacsonyabb energiafelhasználást kínál egy új rendszer költségének töredékéért" - mondta Ariel Perez, a Kingston Digital SSD üzletágának igazgatója. "Számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy az SSDNow 40 GB-os meghajtóval a böngészők - többek között az Internet Explorer vagy a Firefox, illetve az alkalmazások, mint például az iTunes vagy a Photoshop - megnyitási és bezárási idejét közel négyszeresére lehet gyorsítani az asztali számítógépekben jelenleg használt hagyományos merevlemezekhez képest*" - tette hozzá Ariel Perez.


A meghajtó elérhető teljes csomagban is, amely tartalmaz egy másolószoftvert, egy 2,5-3,5" rögzítőkészletet és SATA adat- és elektromos kábelhosszabbítókat. A csomagban található másolószoftver és a részletes használati útmutató tovább egyszerűsíti a meglévő merevlemez (HDD) tartalmának SSDNow meghajtóra való áthelyezését. Másolás után az SSDNow meghajtóra kerül az operációs rendszer és az alkalmazások, míg a HDD a zenék, videók, fényképek és egyéb fájlok, adatok tárolására szolgál.

A Kingston SSDNow V Series 40 GB Accelerator Drive 2009. november 9-étől kapható az üzletekben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • narumon #8
  Mi is csinálunk korházaknál és egyébb helyeken mentéseket, mentéshez használt eszközöket, de nem a régi cuccokat használják sehol. Rengeteg helyen hdd-t használnak, csak nem sima asztali vinyo, hanem mondjuk egy sun storage szervert, vagy IBM SystemStorage vagy ilyen cuccokat.
 • caprine #7
  Galileo85 ezt a mágnesszallagos infot honnan vetted? Mert 1-2 kórházban van ismerős informatikus, de egyik sem használja. A mágnesszallag felépítésénél fogva idővel lassan elvesziti a mágneses tulajdonságát, pontosabban átmágnesezödik. Hosszú távra semmiképpen sem jó. A DAT kazik azért elég jok. Akiről tudok, náluk napi 4-5 giga röntgen kép készül, 1 példány a szerveren, a másik példány meg kíirva DVD-re 2 példányban.
 • Galileo85 #6
  Nekem úgy elég 25 giga, hogy fennt van xp és mandriva + programok.
  Amúgy mandriván meglepődtem mennyire jó, egy dvd, rajt kb 26 nyelv, közte magyar, full magyar, ezer pgogram alapból, zene-, filmlejátszó, dvd író progi, képnézegető, megy rajta wifi, webkamera, hang, nyomtató, mindezek mindenfajta driver nélkül. 3D-s asztalforgatás, ütős kinézet, vistát simán alázza szerintem. Na nem is mesélek többet, nem erről szól ez a cikk. A lényeg, hogy 40 giga hely simán elég, még ha van fennt 3 oprendszer egyszerre akkor is. Aki meg nem fér el rajta az vesz 128 gigás ssd-t, 50 eft-tól indulnak, nagyobbat meg itton még nem egyszerű találni, ha nem is lehetetlen. Megbízhatóságról meg annyit, hogy pl. kórházakban a röntgen, stb képek tárolására se ssd -t se sima winchestert nem használnak, se cd, se dvd-t. Hosszú távra akarnak megőrizni valamit, akkor ezek közül egyet se használnak, hanem kicsit ,,régebbi'' de sokkal tartósabb megoldást alkalmaznak ,ami ugyan lassú, de sokkal tovább tart. pl. jó öreg mágnesszalagos cucc. Ami nagy is lassú is, de 20 év múlva is lesz belőle valami.
 • toyotakacsa01 #5
  Nekem a C: (rendszerpartíció) most 30 GB-os. Régebben feel ekkora volt, és akkor is elfértem rajta.
 • cateran #4
  Te szent tehenlepeny...megis milyen PC OS-nek nem eleg 40Gb?(meg az esetleg odatelepitett programokkal is boven elegnek kell lennie...)
 • Theodora #3
  Pontosan tudom mi a különbség! De mit csinálsz 40GB-al? Fél OS particíót?
  Vagy ha a termék arról szólna, hogy egy meglévő HDD elé kell rakni és mint cache dolgozik akkor is lenne értelme!
  Mert ha a "reklámban" legalább az ár szerepelne, vagy teljesítmény lehet, hogy lenne értelme! De így! Ma már 40GB SSD igen kevés!
 • stremix #2
  Theodora: Ha nem tudod mi a különbség a HDD és az SSD között, akkor nézz utána a neten!
 • Theodora #1
  Tényleg én olvasom 40GB-nak vagy el van írva/fényképezve?
  Vagy melyik év van ma?