MTI

Latinul is tud a Facebook

Latinul is elérhető a Facebook közösségi portál, amely ezzel együtt több mint hetven nyelvet támogat.

Elsősorban a latinul tanuló diákok örülnek az új kezelői felületnek, amellyel közelebb érezhetik magukat ehhez az ősi nyelvhez. A latin nyelvet többek között a jog-, bölcsész- és orvostanhallgatóknak még ma is kötelezően oktatják, de rajtuk kívül is sokan vannak azok, akik nemcsak a híres közmondások és múzeumi feliratok olvasásakor, hanem a mindennapi életben is többet foglalkoznának a román, olasz, francia, spanyol és portugál nyelvek ősével.

A Facebook beállításainál csak ki kell választani, hogy "lingua latina" és az egyszerű netező máris egy középkori kódexben érezheti magát. A menüfeliratokon a levelezéstől (Epistulae) kezdve a Segítség (Auxilium) gombig minden latinul van, de az aktuális hibaüzenetek, és a Facebook felhasználókra leselkedő adathalászokról szóló figyelmeztetés egyelőre még angolul jelenik meg.

Nem a latin az első ritkán beszélt nyelv, amely a közösségi portálon elérhető. A fanatikus Facebook-felhasználók többek között eszperantó, baszk, vagy akár kelta nyelven is bejelentkezhetnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!