Gyurkity Péter

Még októberben jöhet a Kindle Európában

Az Amazon végre valahára az Egyesült Államokon kívül is piacra dobja online áruházával egybekötött e-olvasóját, ám az óceán ezen oldalán komolyabb versenyre számíthatnak.

Nagyjából így foglalja össze a hírt, valamint az azzal kapcsolatos várakozásokat a Times online kiadása, amely a hét második felében számolt be az eshetőségről. Értesülésük szerint az Amazon brit részlege már megegyezett egy helyi céggel a készülékek sorozatgyártásáról, így pedig elhárult minden akadály a szélesebb körű terjesztés elől.



Az természetesen eddig sem volt kérdés, hogy az online könyvpiacot uraló Amazon a hazai pályán kívül is bemutatja majd készülékeit (arról nem is beszélve, hogy több európai országban is jó ideje jelen vannak, így tulajdonképpen jól ismert területre merészkednek a fejlesztésekkel). Az azonban mindenképpen meglepő volt, hogy még az Egyesült Királyságot illetően sem neveztek meg soha közelebbi időpontot, így nem lehetett tudni, hogy vajon még az idén számíthatunk-e a hivatalos rajtra, avagy erre 2010-ig várnunk kell. Az európai vélemények szerint egy brit rajttal mindenképpen bővülne az Amazon előnye, bár itt jóval komolyabb versenyre kell számítaniuk.

Többen rögtön hozzáteszik a hírhez, hogy a Sony már jó ideje jelen van saját fejlesztéseivel az európai kontinensen, és bár a britek gyakran hangoztatják, hogy ők nem is igazán tartoznak Európához, a Sony ezt nem tartotta szem előtt. Ugyanígy kapható több másik készülék is, így például augusztus óta megvásárolható a BeBook (a Blackwell kiadó például kizárólag ezen fejlesztést hajlandó támogatni), valamint az Elonex, amely 190 fontos árával jelenleg a legolcsóbb.

Azt még mindig nem tudni, hogy a Kindle milyen árakkal jelenik meg a szigetországban - nyilván ettől nagyban függnek majd a sorozat esélyei.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sir Ny #15
    persze, valamekkora az kell, de miér ilyen böhömnagy?
  • Polemius #14
    Valószínűleg azért, mert valahol az elektronikának meg hasonlóknak is el kell férnie. Ha mindent a kijelző mögé pakolnának (valamekkora keret akkor is lenne), akkor meg vastagabb lenne.
    Amúgy meg valamekkora keret kell. Egyrészt mert egy kijelzőt valamibe rögzíteni is kell, másrészt meg mivel ez egy könyvolvasó készülék, jobban olvasható ha van optikai margó. Mint a papír könyvek esetében is. (Ugyanis a kijelzőt magát teljesen kitölti a szöveg, nincs ráhagyva margó. Hacsak persze nem szándékosan úgy készítették el a dokumentumot.)
  • Sir Ny #13
    mér ilyen rohadt nagy a széle az összesnek? engem borzasztóan tud irritálni az, ha nézek egy valamit, és annak csak egy kis hányada az, ami érdekel. vagyis mérnem ér el a képernyő a széléig a készüléknek? kisebb lenne, olcsóbb és szebb.
  • pTk #12
    Azért talán mert ha az ember vett egy könyvolvasót, akkor minek még egy?

    Nem tudom, táncolnak a betűk a következő verzióban? :-)
    Persze idővel elromlik, meg biztos jön amiben mondjuk normálisan lehet nagyítani, vagy tovább bírja az akksi, de akkor a régit meg odaadják a gyereknek. Szerintem ez még egy ideig így lesz.
  • saba30 #11
    Az a gond, hogy ilyen magas (talán mesterségesen magasan tartott) árnál nem tud kialakulni másod (használt) piac. Ami pedig a árakra további leszorító hatással lenne. Nagyon kitalálták a nagyok az üzleti modelljét ennek a kütyünek. Sokkal jobban mint a konzolnak (ott megy a sírás rívás). Persze lehet az idő majd megoldja ezt is.
  • KillerBee #10
    Splendid isolation. A nagyhatalmi ragyogásból (splendour) más már nem is maradt.
  • TamasKA #9
    "...bár a britek gyakran hangoztatják, hogy ők nem is igazán tartoznak Európához" - ja. :rohog:
  • roliika #8
    Ez lehet.
  • Polemius #7
    knor:

    Az valójában egy két kijelzős netbook. Nem könyvolvasó. (Amit eddig lehet tudni róla, az alapján.)
    Dupla LCD kijelzővel, touchscreennel.
    Vagyis jóval kevesebb üzemidővel, szemet fárasztó kijelzővel, feleslegesen nagy mérettel és súllyal.
  • knor #6
    nem igazán hasonló áron, de tervben van a ms kütyü:
    http://www.pto.hu/post/1/1757