MTI

Egy gyerek kutatta, hogy Obama elnököt meg kell-e ölni

Kiderült, hogy egy gyerek kezdeményezett a hét végén internetes közvélemény-kutatást arról, hogy Barack Obama amerikai elnököt meg kell-e ölni - közölte az elnök biztonságára felügyelő titkosszolgálat csütörtökön.

Edwin Donovan, a biztonsági szolgálat szóvivője nem nevezte meg az "elkövetőt", és azt sem árulta el, hová valósi, egyben közölte, nem emelnek vádat sem a gyerek, sem szülei ellen. A titkosszolgálat ügynökei találkoztak a gyerekkel és a szülőkkel; megállapították, hogy nem volt szó az elnök elleni merénylet szándékáról. "Az ügy lezárva" - közölte Donovan szóvivő, aki tévedésként jellemezte az esetet.

A Facebook népszerű közösségi portálon szombaton helyezték el azt a kérdést, hogy "Meg kell-e ölni Obamát?". A honlap látogatói a nem, a talán, az igen, illetve az igen, ha ront az egészségügyi ellátásomon válaszlehetőségek közül választhattak, és már több százan leadták voksukat, amikor a Facebook üzemeltetői, miután riasztották őket, eltávolították az oldalról a felmérést. Az Obama "megöléséről" kezdeményezett szavazás ügyében a titkosszolgálat azonnal nyomozást kezdett, mint a szolgálat korábban közölte, minden fenyegetés esetében így járnak el.

Barry Schnitt, a Facebook szóvivője néhány napja elmondta, hogy a felmérést egy ártalmatlannak gondolt alkalmazás segítségével, egy "magányos" felhasználó töltötte fel az oldalra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Tetsuo #6
  kerdezd meg a feherhaztol..
 • FoodLFG #5
  Szimpatikus feka gyerek ez az Obama, de azért megölném. jessz vi ken.
 • Lost Lont #4
  Azért az eredmény érdekelt volna.
 • Sanyix #3
  gondolatrendőrség?
 • Taybore #2
  Vajon milyen arányban szavazott az a több-száz gyors netező?
 • hol9672 #1
  Ilyen volt nálunk is, ugyanezt kérdezte Frei Tamás anno.