Gyurkity Péter

Online állatkertet nyitott a BBC

A BBC elindította saját online fotóalbumát, amelyben ezúttal kizárólag lencsevégre kapott állatok kapnak helyet. A gyűjtemény a világ legnagyobb ilyen jellegű online albumává válhat.

A brit médiabirodalom illetékesei Wildlife Finder néven indították útjára az érdekes gyűjteményt, amelynek első darabjai között megtalálhatjuk Darwin békáját, valamint számos egyedi faj képviselőjét. A cél egyértelmű: a valóságot ábrázolni a nagyközönségnek, egy folyamatosan bővülő képgyűjtemény egyedi darabjain keresztül.

Első körben 370 különböző faj képviselői láthatók az online albumban, ez azonban nyilván nem a végleges szám, hiszen a BBC-nek hatalmas gyűjtemény áll rendelkezésre a természetet, valamint az egyes fajokat ábrázoló képekből, többek között Sir David Attenborough jóvoltából, aki több évtizede készíti jól ismert műsorait. Ő maga is kifejezte véleményét a lépéssel kapcsolatban, ez pedig egyértelműen pozitív - a szakember álmai beteljesüléseként értékeli az online gyűjtemény útnak indítását, hiszen ezzel szélesebb tábor számára közvetíthetik az értékeket, népszerűsíthetik a műfajt.


A természet nappalikban történő megjelenítése tehát immár egy újabb platformon keresztül valósulhat meg. A képeket természetesen a főbb-, majd pedig az alfajokra lebontva válogathatjuk ki, a gyűjtemény maga pedig némileg a hagyományos állatkertek hiányosságaiért és csalódásaiért is kárpótolni hivatott a nézőt, hiszen itt nem fordulhat elő, hogy a megtekinteni kívánt vadak éppen lustán heverésznek a bezártságban, vagy netán a kerítést kaparászva igyekeznek megkóstolni a látogatókat.

Az elkövetkező hónapokban érdemes lesz vissza-visszalátogatni az oldalra, a BBC nyilván gyors ütemben bővíti majd a kínálatot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • szigetlakó #5
    Hol vannak a kis mackók?
  • entreri #4
    Plusz iwiw, myvip, facebook és társai.
  • Alfa Of NS #3
    Pfff, Magyarországon már rég van online állatkert képekkel, adatokkal: Állatkert.hu
  • Tetsuo #2
    Attenborough nem eppen a kedvencem.. :(
  • Zsoltika 007 #1
    Hát a videók még nem működnek :D De jónak tűnik ha majd belövik rendesen.