Berta Sándor

Bemutatták a Cybook Opus könyvolvasót

A Bookeen hivatalosan is bejelentette a legújabb elektronikus könyv-olvasó készülékét.

Amint arra számítani lehetett, a francia gyártó a Cybook Gen3 után a CYBPE10W jelű, Cybook Opus nevű termékét is piacra dobta. Az új modell kicsit kisebb, mint az elődje, ezáltal elfér például a nadrágzsebben, ugyanakkor nem támogat annyi multimédiás formátumot. Az új eszköz mérete 151 x 108 mm, a vastagsága 1 cm, míg a súlya 150 gramm. A Cybook Opus "lelke" egy 400 MHz órajelű Samsung ARM processzor.


A beépített kijelző az E-Ink technikára épül, átmérője 5 col (közel 13cm), a mérete 76mm x 101mm, a maximális felbontása 800 x 600 képpont és legfeljebb 200 dpi-s tartalmak megjelenítésére képes. A felhasználók legfeljebb 12 betűméretet állíthatnak be. A beépített szenzor felismeri, hogy valaki éppen hogyan tartja a készüléket és annak megfelelően módosítja a szövegek megjelenítését. A váltás minden eseteben automatikusan történik. Az e-könyv olvasót egy a kijelző alatt elhelyezett öt gombos vezérlővel lehet irányítani. Mellette található egy vissza és egy menünyitó gomb.


A Cybook Opus 32 megabájt RAM-ot és 1 gigabájt beépített flash-memóriát tartalmaz, utóbbinak köszönhetően akár ezer könyvet is el tud tárolni. A tárolókapacitás Micro SD memóriakártyák segítségével öt gigabájtra növelhető. A számítógépekről vagy notebookokról csak USB-porton keresztül lehet letölteni tartalmakat, nincs ugyanis sem WiFi-, sem pedig WLAN-modul. A készülék támogatja a HTML, a TXT, a PDF és az ePub szöveges, a JPEG, a GIF és a PNG képformátumokat. A felhasználóknak ugyanakkor le kell mondaniuk az audiofájlok lejátszásáról.

A Cybook Opus bevezető ára 250 euró, a csomag tartalmaz az e-könyv olvasón kívül egy USB-kábelt és egy műbőr védőcsomagolást. A Windows, Linux és Mac OS operációs rendszerek alatt használható eszköz akkumulátorát egyaránt lehet az USB-kábel segítségével feltölteni. Az akkumulátor egy feltöltéssel 8000 oldal elolvasására elég teljesítményt nyújt, ez körülbelül 2 hét állandó üzemidőt jelent.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • BlackVoid #2
    A Sony PRS 300 csak $200 dollar es tobbet is tud: erintokepernyo, beepitett szotar.
  • Utokverek #1
    Na, ez egész szimpatikus, nincsen benne semmi felesleges csicsa, sokáig is bírja, de sztem még mindig drága.
    "nincs ugyanis sem WiFi-, sem pedig WLAN-modul." Aha, király, elsőre is ment :D