MTI

Internetezést kínál a Zala Volán

Ingyenes ülőhely előfoglalást és menet közben internetezési lehetőséget kínál utasainak a Zala Volán Zrt., amely az egyelőre kísérleti kezdeményezést valamennyi távolsági járatára ki akarja terjeszteni - közölte szerdai zalaegerszegi sajtótájékoztatóján a társaság személyközlekedési üzletágának vezetője.

Busa Csaba elmondta: a fedélzeti szolgáltatások fejlesztésének keretében először a Zalaegerszeg és Budapest között közlekedő járatokon teremtették meg a lehetőségét, hogy (wi-fi csatlakozással rendelkező laptoppal) az utazás ideje alatt is lehet térítésmentesen internetezni. Az ülőhelyekre szóló előfoglalási rendszer tesztjét már elkezdték, október elsejétől pedig már állandó üzemben is működik a szolgáltatás, egyelőre csak az induló állomásokon. A Zala Volánnál nem kell előre kifizetni a lefoglalt helyet, elegendő, ha az utasok az induláskor fizetik ki a jegyüket. Azok is előre biztosíthatják helyüket, akik díjmentesen utaznak, vagy bérlettel rendelkeznek.

Busa Csaba hangsúlyozta: a szolgáltatásnak a volán számára is van előnye, hiszen a foglalások alapján tervezhetőbbé válik a járművek kapacitása. Egy kérdésre, hogy a közlekedési tárcától a Zala Volán kapott-e választ a Zalaegerszeg és Budapest közötti járatsűrítési kérelmére, elmondta: még várják a választ. Februárban kezdtek egyeztetéseket, júniusban adták be a kérelmet, és ha az engedélyt megkapják akkor a napi 6 helyett 9 volános járatpár indulhatna a főváros és a zalai megyeszékhely között.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • torcipepe #3
    a helyfoglalásnak buszon én nem sok értelmét látom. mert pl a busz végébe kapsz helyet és tele a busz, akkor nem fogsz tudni hátrajutni, de még ha ez sikerülne is, tuti hogy addigra valaki ülni fog a helyeden.
    tapasztalat: IC-n is 90% hogy ül valaki a helyemen és általában fel is szokott háborodni, mikor rászólok, hogy ez az én helyem és szíveskedjen átülni a sajátjára.
    majd pont egy teli buszon fog a nyanya kiszállni a helyedről.

    az internet tényleg jó ötlet, de a buszok mellett tehetnének az állomásokra is. sajnos nagyon kevés helyen találkozok nyílt (nem a nyitva felejtett, ablakon kilógó dologra gondolok) interneteléréssel.
  • AbyssLord #2
    Na végre egy magyar cég, aki a 21. század technológiáját használja. Csak így tovább Zala Volán!!!
  • TeDDyRuSh #1
    Baromi jó az 5let. Már csak azt kell megoldani, hogy legyen konektor a székek mellett, mert vszeg nem 1,5 óra alatt ér fel a busz Pestre Zalából:)